columnde betrouwbare mannetjes

De Betrouwbare Mannetjes lazen het dagboek van Sywert van Lienden

null Beeld
Simon Hendriksen en Melle Runderkamp

Zaterdag 15 mei

Lieve Winston, Ik zal meteen maar met de deur in huis vallen: er staat vandaag een erg vervelend en suggestief stuk in de Volkskrant waarin ik ten onrechte word weggezet als een graaier. Allemaal onzin. Maaiveld­cultuur. Heb nauwelijks tijd gekregen erop te reageren en haalde er zo negen fouten uit. Had eigenlijk hele dag ingeruimd voor voorbereiding verticuteren. Mosontwikkeling valt gelukkig nog mee (streng voorjaar).

Maandag 17 mei

Lieve Winston, ik wil zo graag praten, maar ik mag niet. Het is heel frustrerend allemaal. God, ik wou dat ik je alles kon vertellen, maar het komt. Echt. Tot die tijd wil ik je op het hart drukken dat ik nergens rijk van ben geworden, en dat ik alleen maar wilde helpen toen het land mij nodig had. PS Kan morgen eindelijk de Eliet E750 ophalen in Barneveld. Extra ­geharde ‘double cut’-messen onder laten hangen. 9 pk + verticale riem­spanning = verticuteerhemel.

Woensdag 19 mei

Lieve Winston, sorry dat ik zo weinig tijd voor je heb, maar er gebeurt zo veel. Ik weet niet waar ik moet beginnen. M’n hulptroepmaten Bernd en Camille worden zenuwachtig. Ze willen alles op tafel gooien. Ik heb gezegd dat iedereen gewoon z’n bek houdt ook omdat er niks is om ­zenuwachtig over te zijn omdat we helemaal niks verkeerd gedaan hebben!

20 mei

Beste Winston. Heb vanmiddag een verklaring namens de stichting geschreven. Ook om Bernd en Camille tevreden te stellen. Uiteraard vermeld dat de winkel gewoon open blijft (‘Wij gaan door’). Dat is het minste dat we op dit moment voor Nederland kunnen doen. Helaas nog niet de Eliet op kunnen halen. Gras wordt erg mossig nu. Buurman bood al zijn ­Gardena aan. LOL. No thank you.

22 mei

Nou Winston, daar ging m’n Songfestivalzaterdag. De subsidiekrabbelaars van Follow the Money schrijven nu dat de deal ons tot dertig miljoen euro heeft opgeleverd. Was het maar waar! Gelukkig nog klein stukje kunnen kijken. Werd even helemaal wappie qua blijheid van die banger van Litouwen. Nederland laat andermaal zien dat we qua lichtontwerp en cameravoering tot de mondiale top behoren. Knappe productie.

24 mei

Beste Winston, Tweede Pinksterdag, dus de kids hadden een ontbijt op bed voor hun oude heer geregeld. Chococroissants en warme choco en nog een extra stuk choco. Lindt. Hemels. Als je die vrolijke snoetjes ziet, vergeet je bijna alle leugenachtige bagger die over mij heen wordt gestort. PS Door al het gedoe nog geen tijd gehad de Eliet zijn grasdoop te ­geven. Moeder de vrouw vroeg of zij misschien alvast kon beginnen maar dat lijkt me met 9 pk en extra geharde ‘double cut’-messen niet verstandig ;-)

31 mei

Goed. Winston, ik mag het je eigenlijk helemaal niet zeggen vanwege de ­geheimhoudingsverklaringen maar het is nu toch al out in the open en ik wil graag dat je het van mij hoort. Ik heb heel misschien 9 miljoen gemeenschapsgeld opgestreken met de invoer van nooit gebruikte mondkapjes. Als je boos bent, begrijp ik dat. Ik ben zelf ook boos. Het is gewoon een legale overeenkomst. En het was een risico-­opslag. En het was niet mijn idee. Bernd kwam er mee. Maar het is voor de media blijkbaar leuker om Sywert te pakken.

3 juni

Winston, er vliegt hier dus zojuist een vliegtuigje met een spandoek met ‘9 miljoen, bedankt Sywert’ over ons huis. Buurman kwam net ook al ‘officieel’ zijn aanbod om zijn Gardena te lenen intrekken, terwijl ik hier gewoon 9 pk op de oprit heb staan? De hetze tegen mijn persoon is compleet. Van Ark zei tijdens debat dat VWS alles voorgefinancierd had en wij dus 0 risico liepen. Nou en! Dat heet slim zijn. Of is ondernemen tegenwoordig verboden? Zag net zelfs Kuipers en Gommers uithalen bij Beau. Of ik het geld even wil terugstorten. Tuurlijk. Geef jij dan ook je Best Social Award terug, Diederik Gommers?

4 juni

En wat dan, Winston? Wat dan? Als ik nu terugbetaal vinden ze me toch nog steeds een lul? Heb je daar al over nagedacht, lul! PS Maiden voyage gemaakt. 100 procent verticuteergenot. Gazon wat aan de kleine kant voor zo veel power, maar het is een investering voor de toekomst moet je maar denken ;-)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden