SatireDe Betrouwbare mannetjes

De Betrouwbare Mannetjes lazen de PVV-notulen

null Beeld null

‘De PVV moest groot worden in Rotterdam. Dat was het plan toen ze besloot mee te doen met de raadsverkiezingen van maart vorig jaar. Maar ze kwam uit op één zetel, en nu wordt de eenmansfractie geteisterd door ruzies.’ (Trouw, 19 februari 2019)

Verslag Fractievergadering, gehouden op maandag 25 februari 2019, 10:00, Rotterdam

Aanwezig:Drs. Ir. Maurice Meeuwissen, fractievoorzitter
Afwezig:-
Voorzitter:Drs. Ir. Maurice Meeuwissen
Notulist:Drs. Ir. Maurice Meeuwissen

1. Opening

De Voorzitter opent de vergadering, heet iedereen welkom, en stelt direct punt 2 aan de orde.

2. Notulen vorige vergadering

De heer Meeuwissen zegt de notulen van de vorige vergadering nog niet te hebben kunnen vaststellen, mede vanwege het lekkere weer. De heer Meeuwissen merkt op dat zijn naam onder punt 1. ontbreekt hoewel hij de Voorzitter is. Hij vraagt of dit kan worden aangepast. De Notulist riposteert dat hij dat ‘heus al gedaan’ had. Na controle van de conceptstukken door de heer Meeuwissen keert de rust terug. Wel vindt hij dat het gebezigde ‘toontje’ ook terug te lezen moet zijn.

3. Berichtgeving onenigheid

Volgens de heer Meeuwissen zijn de berichten over onenigheid binnen de fractie schromelijk overdreven. Ruzies komen in de beste families voor. De Voorzitter prijst de wijze waarop de fractie zich houdt in deze turbulente dagen. Vooral de heer Meeuwissen heeft zich volgens hem de laatste weken uitstekend geprofileerd. Wel vraagt de Voorzitter zich af wie er naar de media heeft gelekt, en doet hij het dringende verzoek zaken binnenskamers te houden.

4. Nexit

De heer Meeuwissen heeft gemerkt dat er tijdens het flyeren kritiek was op een Nexit, vanwege de Brexit, en of dit van de verkiezingsposter gehaald kan worden. De Voorzitter benadrukt dat het nu eenmaal een packagedeal is: tegen islam, tegen Europa, voor klimaatontkenning, pro-Trump, pro-Poetin, maar tegen Erdogan, want weliswaar hetzelfde maar moslim. De Voorzitter schorst de vergadering zodat aanwezigen kort kunnen overleggen. Bovendien is het tijd voor een sanitaire stop, vindt ook de heer Meeuwissen.

[Schorsing vergadering – 10.15 uur]
[Hervatting vergadering – 11.45 uur]

5. Klimaat

De heer Meeuwissen vraagt hoe lang het nog gaat duren. Hij merkt op dat het, zeker voor februari, heel lekker weer is, en dat het zonde zou zijn om de hele dag binnen te zitten. De Voorzitter is het daarmee eens, maar wil graag nog het punt ‘Klimaat’ bespreken. Zo blijft het zaak om weerwoord te bieden aan de klimaatdrammers. De heer Meeuwissen roept dat het in Oostenrijk heel hard gesneeuwd heeft. De spitsvondige opmerking wordt met instemming ontvangen. ‘Prima sfeer’, stellen de aanwezigen vast.

6. Besluitenlijst

Na hoofdelijke stemming wordt besloten dat de heer Meeuwissen verantwoordelijk blijft voor de actielijst. De heer Meeuwissen verheft zijn stem: ‘waarom hij godverdomme altijd alles moet doen?’ De Notulist schrijft op dat hij inmiddels een vermoeden heeft wie naar Trouw heeft gelekt, waarop de heer Meeuwissen vraagt of hij misschien op hem doelt. De heer Meeuwissen zegt er op deze manier geen zin meer in te hebben en verlaat de vergadering.

7. Wvttk/Rondvraag

Geen van de aanwezigen heeft vragen voor de rondvraag. Wel stapt de heer Meeuwissen de vergaderruimte weer binnen. Vanuit de deuropening zegt hij zich te storen aan de happen. Graag gewone bitterballen en niet die ‘gore rijstdingetjes’.

8. Afsluiting/borrel

De Voorzitter neemt akte van laatste suggestie, en stelt voor de vergadering af te ronden, mede met het oog op het mooie weer.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden