columnde betrouwbare mannetjes

De Betrouwbare Mannetjes keken vooruit

null Beeld

Donderdagavond nam Frans Klein, directeur video van de NPO, plaats bij het praatprogramma De vooravond om met Antoinette Hertsenberg, Jan Slagter en Angela de Jong de voorgenomen verjongingsplannen van de NPO te bespreken. Deze week werd bekend dat onder meer Opsporing verzocht, Radar en het geschiedenisprogramma Andere tijden verdwijnen om meer kijkers in ‘het leeftijdssegment tussen 21-49 jaar’ te trekken.

Simon Hendriksen en Melle Runderkamp

NPO 1

20.00 Acht uur journaal (NOS)

20.20 After Eight (MAX): Oud-deelnemers van Showcolade blikken terug op de laatste aflevering van Showcolade. Vanavond: Emma Wortelboer. Presentatie: Veldhuis en/of Kemper

21.10 Voorbakken (MAX) André, Janny en Robèrt blikken vooruit op de komende aflevering van Doorbakken, waarin zal worden teruggeblikt op de laatste aflevering van Heel Holland bakt.

22.15 Cake-cijfers (MAX) Bak-/praatprogramma waarin aan de hand van de kijkcijfers van ­afgelopen week wordt besproken of de kijker ­behoefte heeft aan meer spin-offs van de populairste programma’s. Presentatie: Anniko van Santen. Gasten: Frans Klein, Jan Slagter en ­Angela de Jong.

22.50 Op1 (EO) Talkshow waarin Tijs van de Brink een podium geeft aan spraakmakende mensen die geen podium verdienen en aan dingen die niet heel interessant zijn maar die dag op Twitter de gemoederen flink bezighielden.

23.55 Journaal (NOS)

NPO 2

20.00 Vet oud! (EO) Geschiedenisprogramma. Afl. Boomers. Presentatie: Dennis van der Geest

20.20 Aky & de Showcoladefabriek (KRONCRV). Droste-effectprogramma waarin Özcan Akyol op zoek gaat naar meer formats waarin BN’ers moeten bepalen of dingen eetbaar zijn. Vanavond: M&M&Emma-Mania (Teamcaptains Margriet, Matthijs & Emma Wortelboer moeten raden of knikkers van chocolade gemaakt zijn of echt van knikker. Presentatie: SPLNTR Chabot)

21.05 Ik ruik een rat! (BNNVara). Een groep zo jong mogelijke BN’ers met long covid moet ­gezamenlijk proberen dingen te ruiken en er tegelijkertijd achter zien te komen wie van hen ­gewoon kan ruiken.

22.30 Nieuwsuur (NOS/NTR) Actualiteitenprogramma. Presentatie: Eelco Bosch van Rosenthal

22.49 YouTube TV (Avrotros). ­Presentatie: ­Antoinette Hertsenberg

01.10 Nieuwsuur (NOS/NTR) (hh).

NPO 3

19.00 Jeugdjournaal (NOS)

19.30 Kinder-showcolade (Avrotros) Spelshow waarin kinderen razendsnel uit een ei moeten ­komen en een speeltje in elkaar moeten zetten en dan gaan huilen omdat ze het geen leuk speeltje vinden. Presentatie: Lavezzi Rutjes

20.25 De Nieuwe Lubach (VPRO). Een jury onder leiding van Frans Klein gaat wanhopig op zoek naar een hit in het leeftijdssegment 21-49.

21.05 SPLNTR! (Avrotros). Talkshow waarin gesprekken worden gevoerd met heel gewone, veelal behoorlijk saaie mensen. Presentatie: SPLNTR Chabot.

21.45 Neem nou zoiets als… (KRONCRV). Aan de hand van NPO-hits als WIDM en HHB probeert Frans Klein te achterhalen wat het publiek nou precies wil. Vanavond: Neem nou zoiets als... Oogappels. Gast: Angela de Jong

22.45 Mediapark (Avrotros). Comedyserie. Aflevering.: Kijkcijfers. Jort weet iets over Fidan wat SPLNTR niet mag weten maar wil Aky niet waarschuwen voor Renze zonder Emma erbij te ­betrekken. Boekhouder Frans werkt zich flink in de nesten als hij wordt aangezien voor directeur video. En Angela heeft een wel héél bijzonder voorgesprek.

23.10 Emma’s Wortelboer (Human). Humaninterestprogramma over Mustafa, de groenteboer van Emma Wortelboer. Presentatie: SPLNTR Chabot

01.05 Jongeren TV

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden