Column

Dankzij een stagiair weten we ineens meer over Wendy van Dijk dan we in decennia te weten zijn gekomen

Aaf Brandt Corstius
null Beeld
Beeld

Beroemdheden interviewen, dat is bekend, wordt steeds moeilijker. Ze willen alles van tevoren lezen, ze willen alles herschrijven, hun pr-persoon zit bij het interview, ze willen het alleen over hun nieuwe hoofdrol of hun stichting in Guatemala hebben, hun nieuwe liefde mag niet genoemd, de naam van hun kind mag niemand weten, ze willen een bepaald nieuwtje exclusief bewaren voor een ander medium of ze willen alle vragen per mail beantwoorden.

Er is een gelukkige uitzondering op dit genre: het spontane achter-de-schermeninterview. Bij elke fotoshoot waaraan iemand meedoet die vagelijk een ster is, wordt een filmpje achter de schermen gemaakt, waarbij je de ster in kwestie gillend van de lach wat blouses aan een kledingrekje ziet bekijken met een vrolijk muziekje eronder. Daarbij hoort een interviewtje dat ter plekke door een stagiair is opgenomen. 'Voor de website', zegt zo'n stagiair er waarschijnlijk bij. Of: 'Voor social.' Die interviewtjes zijn veelzeggend; omdat ze tussendoor en door een stagiair met een iPhone gefilmd zijn, doen de geïnterviewden aan weinig zelfcensuur.

Een topfilmpje in dit genre verscheen deze week op het YouTubekanaal van Wendy. Een zoektocht naar geluk (zo heet het mediaplatform van Wendy van Dijk). Het werd gemaakt tijdens een dolle fotosessie met Wendy en allerlei langharige vriendinnen, gillend van de lach uiteraard, in een groot wit bed, want het thema van dit nummer was 'Let's talk about sex'.

In het spontane achter-de-schermeninterview zien we Wendy en haar vriendin Manon Meijers, tevens styliste, tevens de liefde van Guus Meeuwis, snel, snappy én in koor kiezen tussen twee antwoorden op vragen over seks.

In het begin gaat dat nog aardig: ze schreeuwen tegelijkertijd spontaan uit dat ze onderdanig zijn op de vraag 'Onderdanig of dominant?' Maar al bij 'Seks in bed of buiten de slaapkamer?' gaat het mis. Manon zegt: 'Buiten de slaapkamer', en Wendy zegt: 'In bed.' Onmiddellijk gevolgd door de mededeling dat dat misschien wel heel suf van haarzelf is. Tijd om te zeggen: 'Hier wil ik het eigenlijk niet over hebben', of: 'Dit mag je niet op de site zetten' heeft ze echter niet - het is nota bene voor d'r eigen mediaplatform - dus hop, door naar de volgende vraag. 'Quickie of de tijd nemen?' Hier proberen de vrouwen nuance aan te brengen. 'Het is áfwisseling', zegt Manon. En Wendy: 'Soms zeg je 'effe mak an.'

Wendy van dijk en Erland Galjaard. Beeld anp
Wendy van dijk en Erland Galjaard.Beeld anp

Maar de stagiair gaat alweer verder met de levensvraag 'Total body massage of hot steamy sex?' Da's een inkopper. Hot steamy sex, antwoorden de dames in koor. Waarbij de kijker denkt: met Guus Meeuwis respectievelijk Erland Galjaard.

En zo weten we ineens meer over Wendy van Dijk dan we in decennia zorgvuldig gegeven interviews in bladen en talkshows over haar te weten zijn gekomen. Effe mak an.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden