oproepcolumnistenjacht II

Columnistenjacht: ambities als columnist? Kom maar op

Chris Buur
null Beeld

In de zomer van 2014 sloot Dag In Dag Uit de mailbox van de Columnistenjacht, onze wekelijkse oproep aan lezers om een column van 250 woorden in te zenden en zo kans te maken op een bescheiden jackpot en eeuwige columnistenroem. Vijf jaar later is DIDU weer nieuwsgierig naar wild rondlopend columnistentalent. Dus roepen we opnieuw op: denkt u dat u geweldige columns kunt schrijven, of wilt u daartoe gewoon es een onbevangen poging wagen, doe dan mee aan de straks zonder twijfel weer veelbesproken Columnistenjacht II.

Vooraf: de wedstrijd is streng maar rechtvaardig. En u loopt kans dat uw column in het openbaar wordt beoordeeld. Want de procedure is de volgende:

1. Schrijf een column van 250 woorden. Hij mag overal over gaan.

2. Mail hem naar didu@volkskrant.nl, onderwerp: Columnistenjacht.

3. Het DIDU-kantoor beoordeelt de column. Vinden wij hem onvoldoende, dan plaatsen wij hem niet; u ontvangt een korte, maar vriendelijke afwijzing.

4. Vinden wij hem interessant, dan komt hij met beoordeling in de krant. Dat wil nog niet zeggen dat we hem helemaal goed vinden.

5. Vinden wij de geplaatste column wél interessant maar toch niet goed genoeg, dan drukken we hem af tot het punt dat het in onze ogen met de column verkeerd gaat. Daaronder beargumenteren we onze beoordeling. Nogmaals: streng, maar fair. En hoffelijk.

6. Een column die we wel goed vinden, drukken we in zijn geheel af.

7. De schrijver van zo’n winnende, in zijn geheel afgedrukte column wint de DIDU-jackpot. Het startbedrag is 25 euro. Elke week komt daar 25 euro bij, zolang er niet gewonnen wordt.

8. Bij winst is er kans op een blijvender podium in de krant, maar dat kunnen we niet garanderen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden