BRIEF

Cees Fasseur vs. Coen Hilbrink

In zijn brief van 8 oktober in de Volkskrant neemt de Zutphense historicus Coen Hilbrink het op voor Gerard Aalders. In het proces van de erven Van Maasdijk tegen mij zou Aalders slechts een beoordeling van mijn boek hebben geschreven ten behoeve van de eisende partij (Van Maasdijk), dus niet meer zijn geweest dan wetenschappelijk expert.

Het lijkt mij dat Hilbrink in zijn research tekort is geschoten. Bij brief van 27 januari 2010 heeft Aalders met zoveel woorden aangeboden voor de rechtbank zijn bevindingen als 'getuige-deskundige onder ede te herhalen en nader toe te lichten'. In het procesrecht bestaat de figuur van de getuige-deskundige echter niet. Men is of getuige of deskundige.

Ik ben daarom zo vrij geweest in het interview met mij zijn aanbod als dat van getuige à charge te betitelen. Zo was het natuurlijk ook bedoeld. De rechtbank in Amsterdam bleek echter geen behoefte te hebben aan getuige of deskundige Aalders en stelde mij in haar vonnis van 23 maart 2011 op alle punten in het gelijk.

Cees Fasseur, Jurist en historicus

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden