ColumnAaf Brandt Corstius

Blijkbaar vindt iedereen het heerlijk om met ‘iconische Linda lokken’ op de foto te gaan

null Beeld

Het blad LINDA. bestaat vijftien jaar en dat weet u allang want als het blad LINDA. vijftien jaar bestaat dan weet je dat. Want daar zorgt het blad LINDA. voor.

Wilt u dit artikel liever beluisteren? Hieronder staat de door Blendle voorgelezen versie.

LINDA. stuurde allerlei Bekende Nederlanders en aanverwante mediamensen een blonde pruik op om zich voor één keer Linda te voelen. En om ermee te poseren op de sociale media met een speciale hashtag, maar dat spreekt voor zich. Ik neem trouwens aan dat dit niet een idee van Linda de Mol zelf was, want dat zou heel ijdel zijn en als zij zelf een idee heeft, bijvoorbeeld voor een tv-serie of film, dan staat dat er altijd heel groot bij. ‘Naar een idee van Linda de Mol’, in de openingstitels.

Iedereen doet dat dan ook, zo’n pruik opzetten. Ik weet niet of dat een teken van Linda’s macht is, of haar prestige, of dat er lichte dwang aan te pas is gekomen, of dat mensen het gewoon heerlijk vinden om foto’s van zichzelf te plaatsen met een Lindapruik op, pardon, ‘de iconische lokken van Linda’, in de woorden van de redactie. Maar ze doen het. Allemaal.

De pruik staat het mooist bij Guus Meeuwis, dat zag ik al heel snel. Guus Meeuwis poseert met een aantal andere bekende mannen met pruik op de cover van de LINDA., en hij moet die pruik voor altijd ophouden. De blonde pruik, in combinatie met zijn stevige zwarte brilmontuur, geeft hem een zekere edge, brengt hem als het ware naar het volgende niveau, imagogewijs, van Brabants studentenbandlid naar genderneutrale galeriehoudster-annex-rockbitch.

Er is ook een nieuwssite die nauwgezet bijhoudt hoe goed de pruikenactie van de LINDA. loopt, en dat is LINDA.-nieuws. Daarop is bijna elke dag een update te lezen over hoe leuk het is dat LINDA. vijftien jaar bestaat, aangevuld met pruikennieuwtjes. Er mogen ook mensen uit vijftien jaar LINDA.-geschiedenis vertellen over hoe dat is, voor de LINDA. werken. Fotograaf Marc de Groot deed bijvoorbeeld talloze shoots voor de LINDA. Die met Thomas Berge was helemaal niet leuk, vertelt hij. En die met David Beckham ook niet. Maar: ‘De shoots met Linda de Mol vindt Marc een feestje. ‘Ik kan daar heel kort over zijn: die gaan altijd heerlijk. Ze is onwijs fotogeniek en weet donders goed wat ze wil.’’ We citeren verder: ‘Ook noemt Marc Linda ‘heel grappig’. ‘Zo hebben we bij de shoot voor LINDA.111 waar Linda als gynaecoloog op de cover stond, onwijs hard gelachen.’

Goed dat het is vastgelegd door de webjournalist van de LINDA. die de vaste fotograaf van de LINDA. heeft geïnterviewd voor de nieuwssite van de LINDA. Ongetwijfeld met, allebei, een Lindapruik op het hoofd.

Hierna restte mij niets dan naar de feestwinkel te fietsen, naarstig op zoek naar een blonde pruik.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden