De Seksrabbijn des Vaderlands

Beschouw seks als goede daad en nodig eens een incel bij u thuis uit

'Beschouw seks als goede daad, wederzijdse ontwikkelingshulp.' Beeld Colourbox
'Beschouw seks als goede daad, wederzijdse ontwikkelingshulp.'Beeld Colourbox

Nu de ‘incel’ (involuntary celibate) wereldwijd een begrip is geworden, vooral dankzij de aanslag van Alek Minassian in Toronto, wat weer laat zien hoe effectief terrorisme is als het gaat om het beïnvloeden van de massa’s, kan de Seksrabbijn niet langer zwijgen.

De incel is een heteroseksuele jongeman – de Seksrabbijn heeft nog nooit van een vrouw of een homoseksuele man gehoord die zich incel noemt – die meent dat hij tegen zijn zin geen of te weinig seks heeft. Daarvan geeft hij vrouwen de schuld.

Laten we om te beginnen vaststellen dat iedereen wel iets te weinig heeft: geld, geluk, seks, gezondheid. Het stoïcisme is daar een reactie op: verlang minder, en je geluk zal toenemen.

Als het gaat om seks, zijn er ook nog altijd de fantasie en het verlangen. Wie honger heeft, kan niet op verlangen alleen leven, maar in de wereld van de lust is het goed mogelijk uitsluitend op verlangen en fantasie te teren. Sterker nog, zelfs zij die af en toe seks hebben, zullen fantasieën, dat wil zeggen verlangens, hebben die niet of niet volledig worden uitgesproken.

Seksueel gezien is de mens structureel onbevredigd, anders zou er snel geen seks c.q. voortplanting meer zijn – wat niet wegneemt dat sommige mensen onbevredigder zijn dan andere mensen en dat met name jongemannen moeite kunnen hebben hun eigen structurele staat van onbevredigd zijn, oftewel hun eigen gebrek, te accepteren.

Lang geleden vertelde een vrouw de Seksrabbijn dat ze al heel lang geen seks meer had gehad en dat ze toen maar gewoon met een man naar bed was gegaan om ‘het niet te verleren’. Een goede reden om seks te hebben: men gaat met elkaar naar bed zoals men weer eens Frans spreekt, om in training te blijven.

Maar wat te doen met al die mensen, veelal mannen kennelijk, die niemand wil hebben? Het seksuele lompenproletariaat, zeg maar.

Beschouw seks als goede daad, wederzijdse ontwikkelingshulp. Neem in geval van nood genoegen met een man, ook al valt u eigenlijk op vrouwen. Neem genoegen met iemand die u niet zo aantrekkelijk vindt.

Huiswerk voor volgende week: zoek in uw omgeving een incel en nodig hem (het zal wel een hem zijn) bij u thuis uit. Overwin uw afkeer en streel de incel. Alle seks is overwonnen afkeer.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden