opinieTransitie Team

Bericht van het Transitie Team: Hans Alders maakt overstap naar satanisme

Verandering, daar doet het Transitie Team het voor. Onze Transitie consulenten zijn de hele dag in touw om met persoonlijk advies mensen bij die verandering te ondersteunen.

Redactie
Hans Alders, voorzitter van de Omgevingsraad Schiphol. Beeld ANP
Hans Alders, voorzitter van de Omgevingsraad Schiphol.Beeld ANP

Zo was het Transitie Team achter de schermen betrokken bij de transfer die Joram van Klaveren onlangs maakte. Joram was toe aan een nieuwe uitdaging. Na onderhandelingen te hebben gevoerd met shintoïsten en rastafari hebben Joram en zijn zaakwaarnemer uiteindelijk gekozen voor de club die het beste bij hem past. Islam is een religie op wereldniveau waar Joram met trots deel van uit is gaan maken. Toch sluiten we niet uit dat hij aan het eind van zijn carrière terug zal keren naar zijn oude PVV-honk om daar nog één keer te stralen.

Wendy van Dijk wilde overstappen van RTL4 naar De Groene Amsterdammer, maar dat ketste af op haar salariseisen. Jammer, want Wendy had al een essay klaar over hoe Russische plattelandsarchitectuur een nieuw licht kan werpen op wat Poetin van plan is met de Kaukasus. Na een verkennend gesprek bij The New York Review of Books heeft Wendy ­uiteindelijk toch gekozen voor SBS6 omdat ze daar de meeste uitdaging voelde.

Veel minder aandacht ging de afgelopen dagen uit naar de overstap die voormalig PvdA-milieuminister Hans Alders maakte naar het satanisme. Alders, die als best verdienende commissaris van de koningin al eens was overgestapt van de sociaal-democratie naar totaal nihilisme, liet deze maand weten dat hij een groot voorstander is van meer vlieg­bewegingen op Schiphol. Sommige mensen vonden dat een teleurstelling omdat meer vliegtuigen op Schiphol niet alleen tot overlast bij omwonenden zou zorgen, maar ook omdat het schadelijke gevolgen zou hebben voor de mogelijkheid van mensen om op deze planeet verder te leven.

Men ging daarbij voorbij aan het feit dat wetenschappers deze week ontdekten dat er een enorm holte is ontstaan ­onder een gletsjer op Antarctica. Als die gletsjer instort, wat naar verwachting in de komende 50 tot 100 jaar zal gebeuren, zullen er op Schiphol alleen nog watervliegtuigen kunnen landen. Omwonenden zullen daar geen last van hebben, omdat het water tussen hun dak en het oppervlak van de zee voor genoeg isolatie zal zorgen.

Regeren is vooruitzien. Dat maakt Alders niet alleen tot een visionair, maar levert hem ook de titel Transitionist van de Maand op. Van harte ­gefeliciteerd Hans!

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden