Als de Midster al iets verklapte, dan alleen hoe goed hij eigenlijk écht is

Victor Mids Beeld Frank Ruiter
Victor MidsBeeld Frank Ruiter
Peter Buwalda

Blijf ik ergens voor thuis? Voor alles, feitelijk. Ik blijf namelijk sowieso thuis. Home is where the ass is, on the chair. Maar er is één programma waarvoor ik extra thuisblijf, op de chesterfield met een worsie en een kaasie en me relaatsie.

Mindf*ck - u raadde het al. Hoewel ik het nog altijd een vies woordje vind, trouwens, zeker als je het probeert te vertalen. Breinbeurt? Gedachteneuk? U merkt het, in me moerstaal gaat de magie er een beetje af. Toevallig wil ik het daar net over hebben, over magie die er een beetje afgaat.

Schrik niet, ik bedoel niet dat we Victor Mids hier thuis niet meer goed vinden. Nee hoor. Soms begin ik zomaar de begintune te beatboxen, en dan zegt Jet, exact op Mids' toontje: 'O ja, en ik maak nóóit gebruik van acteurs.'

Wat ik wél bedoel, is dat Mids deze week voor de eerste keer een truc verklapte. Hij stond in de Bijlmerbajes met Ellie Lust, de bekende politievrouw, wat qua voor- en achternaam en gezonde scepsis een mooi begin was. Lust laat zich niet graag flessen, lijkt me. Maar dat gebeurde wel, kan ik u verzekeren.

De hele truc navertellen is geen doen, anders werd ik zelf wel goochelaar. Waar het op neerkwam: Mids sloeg een massieve ijzeren ring met een diameter van een basketbal op de meest onmogelijke manieren door zijn eigen ledematen en die van Lust, in feite alsof ijzer en spieren gemaakt zijn van lucht.

Ellie: 'Victor, dit kan niet.'

Persoonlijk vind ik dat het mooie aan de sh*w, dat het niet kán. Ik onderga dat moeiteloos. Maar sommige mensen willen Mids ontmaskeren en gaan dat dan proberen op YouTube. Ga plastic vissen uit de oceaan, denk ik dan. Of ga je vriendin doorzagen. Maar goed, om dit volk tegemoet te komen, ging Mids zoals gezegd die ring door Ellies nek eenmalig uitleggen.

'Ja, leuk!', riep Jet.

Het was ontluisterend. In feite is Mids natuurlijk Ivo Niehe + toverkracht, dat maakt hem nou juist zo onweerstaanbaar. Moeders willen hem als schoonzoon, maar ook weer niet, want je houdt geen bh over. En nu moest ik my man zeker aanschouwen in de weer met een extra nepring met een breed gat erin? Erger nog: die nepring hing gedurende de truc, konden we thuis zien, op zijn rug aan een haakje van de Blokker. Er zat dus zonder dat Lust het doorhad, een soort kapstokje aan Mids' rug. Vooral dat haakje deed het hem - het had iets onspontaans, iets kinderachtig, iets vóórbereids.

'Wat had je dan gedacht', zei Jet.

'Iets zónder haakje en fake-ring', mokte ik.

Maar M*ds weet altijd wat hij doet. Want wat hij vervolgens dééd met die fake-ring aan dat haakje - mijn god. Kent u Yuri van Gelder? Is niet erg. Neem van mij aan, er is maar één Lord of the Rings, fake of niet. De handelingssnelheid, de timing, het gelijktijdige koelbloedige gebabbel waarmee Mids onze Ellie om de tuin stond te leiden - het was in feite absurder dan de truc zelf.

Zo precies, zo soepel.

Nu pas vond ik hem écht gevaarlijk. Wat een engerd. En dat wist-ie, natuurlijk. Als de Midster al iets verklapte, dan alleen hoe goed hij eigenlijk écht is.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden