Alleen massadeportatie kan Amerika redden

Wie zijn het meest bereid offers te brengen voor de toekomst en beseffen wat Amerika waard is? Juist.

Immigranten worden gecontroleerd bij aankomst op Ellis Island net voor de kust bij New York. Beeld UIG via Getty Images
Immigranten worden gecontroleerd bij aankomst op Ellis Island net voor de kust bij New York.Beeld UIG via Getty Images

Inzake immigratie kunt u noteren dat deze conservatieve columnist groot voorstander is van massadeportatie. De Verenigde Staten hebben teveel mensen die niet hard werken, niet in God geloven, weinig aan de maatschappij bijdragen en de grootsheid van het Amerikaanse systeem niet op waarde schatten. Ze moeten terug naar waar ze vandaan kwamen.

Ik heb het over Amerikanen wier families al een paar generaties hier zijn. Zelfgenoegzaam en vaak schokkend onwetend over de basiselementen van Amerikaans recht en geschiedenis, vormen ze een poel van stagnatie waarin onze nationale toekomst dreigt te verdrinken.

Op alle denkbare punten doen niet-immigranten ons land tekort. Misdaad? Een studie door het Cato Institute merkt op dat niet-immigranten tweemaal zo vaak worden opgesloten als illegale immigranten, en meer dan drie keer zo vaak als legale.

Onderwijsresultaten? Slechts 17 procent van de finalisten van de 2016 Intel Science Talent Search (vaak de Junior Nobelprijs geheten) zijn kinderen van ouders die in de VS geboren zijn. Aan het Rochester Institute of Technology was slechts 9,5 procent van de afstuderende studenten elektrotechniek niet-immigranten.

Religiositeit - in het bijzonder de christelijke variant? Meer illegale immigranten identificeren zich als christelijk (86 procent) dan Amerikanen (70,6 procent), iets waar rechtse immigratiebeperkers misschien op zouden moeten kauwen terwijl ze treuren om de neergang in kerkgang.

Bedrijvigheid? Niet-immigranten beginnen twee keer zo weinig een nieuwe zaak als immigranten. Ze startten minder dan de helft van de bedrijven in Silicon Valley tussen 1995 en 2005. In het algemeen daalde het aandeel van zakenlieden die geen immigrant zijn met meer dan 10 procent tussen 1995 en 2008, toont een studie van Harvard Business Review.

Het aantal buitenhuwelijkse geboorten van in Amerika geboren moeders is hoger dan dat van buiten de VS geboren moeders: 42 tegen 33 procent. De criminaliteit onder niet-immigrantentieners is substantieel hoger dan die onder immigrantentieners. In een recent rapport van de Sentencing Project wordt gewag gemaakt van bewijs dat hoe minder immigranten er in een wijk wonen, hoe groter de kans dat die wijk onveilig is.

Wachtende immigranten op Ellis Island. Beeld afp
Wachtende immigranten op Ellis Island.Beeld afp

En dan demografie. Ook hier laten de niet-immigranten ons zitten. 'De toename in het totale aantal geboorten in de VS van 3,74 miljoen in 1970 naar 4 miljoen in 2014 is geheel te danken aan de kinderen van in het buitenland geboren moeders', aldus Pew Research Center.

Bottom line: zogenaamde echte Amerikanen verpesten Amerika. Misschien zouden ze moeten vertrekken, zodat we ze kunnen vervangen door nieuwe en betere: nieuwkomers die meer prijs stellen op wat de VS te bieden hebben, ambitieuzer zijn voor zichzelf en hun kinderen en meer bereid offers te brengen voor de toekomst. Kortom, precies het soort mensen dat wij ooit waren - toen 'wij' net van de boot kwamen.

Oké, dus ik maak een grapje over het massaal deporteren van 'echte Amerikanen'. Maar de dreiging met massadeportaties is geen grapje geweest met deze regering.

Donderdag leek het erop alsof het Department of Homeland Security bereid was een programma van de Obamaregering te verlengen dat circa 800 duizend kinderen van illegale immigranten in staat stelt te blijven werken en studeren in de VS. Het besluit zou een ommekeer zijn van Donald Trumps lelijke campagnebelofte deze kinderen te deporteren.

Maar deze regering is nog steeds van plan hun ouders te deporteren. Op vrijdag werd bekend dat ook het lot van hun kinderen nog steeds onzeker is - alweer een wrede wending voor de jonge immigranten die zich afvragen of ze zullen worden teruggezonden naar 'thuislanden' die ze nauwelijks kennen en wiens taal ze wellicht nauwelijks spreken.

Nog los van het feit dat het inhumaan is zo met het leven van mensen te spelen, is het ook kortzichtig. Hoe kan Amerika weer groots worden als het zijn energiekste, ondernemendste, creatiefste, godvrezendste en gezagsgetrouwste bevolkingsdeel op zijn kop geeft en eruit trapt?

Omdat ik een kind van immigranten ben en in het buitenland opgroeide, heb ik altijd aan de VS gedacht als land dat allereerst toekomt aan zijn nieuwkomers - de mensen die het hardst hun best doen er deel van uit te maken; en die het meest doen om het land opnieuw uit te vinden zodat onze ideeën en onze aantrekkingskracht fris blijven.

Dat was een cliché, maar in het Trumptijdperk moet het allemaal opnieuw worden uitgelegd. We zijn een land van immigranten. Amerikanen die dat niet begrijpen, zouden moeten maken dat ze wegkomen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden