Allah, schenk me kracht tegen de terroristen

null Beeld -
Beeld -

Mijn vrije woord

O Allah, vervul mijn hart met het geloof in de goedheid van de mens. Vervul mijn verstand met wijsheid en kennis.

Mag ik U op deze zwarte dag om drie dingen vragen?

Mag ik U vragen mij de wijsheid en het geduld te schenken om op gepaste wijze te reageren op beledigende en kwetsende opmerkingen, prenten en misselijkmakende grappen.

Geef me de kracht om te reageren zoals U van me verwacht, door geduldig te zijn en het aan me voorbij te laten gaan. Mensen hebben immers het recht hun mening te uiten en wie ben ik als hun gelijke om ze te beoordelen?

Maar schenk me vooral de kracht en kennis om een weerwoord te hebben op idioten, terroristen en moordenaars. Ik ben kwaad dat deze idioten in/uit UW naam anderen beledigen, terroriseren en vermoorden.

Het spijt me verschrikkelijk Allah, dat het me ontbreekt aan kennis om ze uit te leggen dat U voor het tegenovergestelde staat. Dat U staat voor harmonie, verbinding en leven.

En mag ik U tenslotte vragen om hoop? Hoop op verzoening, verbroedering, maar vooral om een samenleving zoals deze bedoeld is. Een samenleving van 'leven en laten leven'. Een samenleving waar mensen elkaar begrijpen, aanvoelen en respecteren. Een samenleving van wijsheid, kennis en geweten...

Elke dag weer besef ik dat mijn bloed gelijk is aan dat van een Osloër, Parijzenaar of Palestijn. En elk van deze mensen heeft recht op een leven in veiligheid. Geweld is geen oplossing van een probleem, maar een probleem dat opgelost moet worden.

Ik leg mijn zwakte, verwarring en lafheid bij U neer en vraag er kracht, helderheid en dapperheid voor terug. Ik vraag U kracht zodat ik kan opstaan tegen deze idioten, helderheid om Uw barmhartigheid uit te dragen en dapperheid om te zijn en te blijven wie ik ben.

Uw nederige dienaar

Noureddine Zarroy, Helmond

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden