ColumnAaf leest sterren

Aaf leest sterren: Kim Kardashian maakt psoriasis sexy en de familie Bieber-Baldwin kampt met een vertrouwenscrisis

Bedekt met bruine smurrie Beeld WireImage
Bedekt met bruine smurrieBeeld WireImage

Elke donderdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes uit de bladen en van de sites.

Kruidenzalf

De wereld kan opgelucht ademhalen: ook Kim Kardashian heeft problemen. En dan bedoelen we niet haar gebruikelijke vergaande problemen van psychologische aard, zoals een krankzinnige echtgenoot en een ziekelijke hang naar aandacht, maar: schoonheidsproblemen. Die ze deelt op Instagram.

Kardashian plaatste deze week een foto van zichzelf, waarbij haar volstrekt symmetrische, gave gezicht op sommige plekken bedekt was met bruine smurrie. ‘Psoriasis is the shits!’, had ze eronder gezet. Later deelde ze met haar legioen bezorgde fans dat het bruine goedje alleen maar ‘kruidenzalf’ was. Nog weer later plaatste ze een foto van een grote uv-lichtbak, waar ze ter bestrijding van haar psoriasis kennelijk voor moest zitten, en toen was het tijd voor de klapper: een kiekje van haar been, bedekt met rauwe, rode plekken, en daarbij de ironische tekst ‘Sexy’.

Toch denken we dat die tekst niet heel ver van de realiteit staat, want Kim Kardashian is, dat vermoeden wij, in staat om psoriasis sexy te maken. Ze heeft ook veel gedaan voor de gigantische kont, dus waarom niet? Geraldine Kemper had ook al psoriasis, maar dat had geen wereldwijde impact. Ook Gordon had het, en al was dat in Nederland groot nieuws, daar bleef het bij.

Nee, écht grote sterren met psoriasis, of sowieso met huidziekten, daar hoor je zelden over. Waarschijnlijk omdat je bij huidziekten plaatjes kunt googelen, en je wilt niet per se dat je fans dat doen.

Als we nu terugdenken, komen we alleen op Michael Jackson, die steeds bleker werd en zei dat dat kwam door een ziekte. Maar dat geloofde niemand. Zielig. En niet sexy. Maar zielig en niet sexy, dat was nu eenmaal de voornaamste ziekte waar Michael Jackson aan leed.

Vertrouwen

Een groot deel van het celebritynieuws wordt bepaald door scheidingen aan het sterrenfirmament, en dat schijnt ook goed te zijn voor de normale mens: dat je weet dat beroemdheden, hoe knap, getalenteerd en succesvol ook, óók liefdesissues hebben.

Maar ze moeten er niet zo snel mee zijn als Justin Bieber en Hailey Baldwin, die in september trouwden en nu alweer lopen te struggelen. Bieber en Baldwin – die onlangs trouwens onthulden dat ze het voor hun bruiloft niet met elkaar hadden gedaan, zodat ze toch nog als een soort van maagd het huwelijk ingingen – worden de afgelopen weken steeds in droevige staat gefotografeerd, terwijl ze winkels en restaurants verlaten.

Bieber wordt volgens bronnen behandeld voor een depressie, en verklaarde zelf aan een journalist dat hij moeite heeft mensen te vertrouwen, omdat hij (alweer eeuwen geleden, gevoelsmatig) plots erg beroemd is geworden: ‘Het is zelfs moeilijk voor mij om Hailey te vertrouwen. We werken daaraan. En het is geweldig, toch?’

Hm, tja, wat is er precies geweldig aan als je je vrouw, die je pas vijf maanden hebt, niet eens vertrouwt? De ‘bronnen’ in de buurt van Bieber verklaren dat hij ‘down en moe’ is, maar diezelfde bronnen verwachten dat hij er met wat hulp zo weer bovenop is.

Wij verwacht dat niet, want Bieber komt op ons al jaren getroebleerd over, maar we vinden het ook zielig voor Baldwin, die nu alsmaar in haar eentje loopt te winkelen in New York, in een oversized spijkerjas, een zwarte muts en een pvc-legging, haar lange, dunne vingers voor haar mooie gezichtje, gevolgd door een troep paparazzi die willen zien of zij óók somber is.

‘Het is geweldig, toch?’ Beeld
‘Het is geweldig, toch?’
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden