ColumnAaf leest sterren

Aaf leest sterren: Javier Bardem bouwt Oscar-beeldjes om en Dries Roelvink bewaart zijn ‘klokkie’ in een kluis

Elke donderdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes uit de bladen en van de sites.

null Beeld

Nachtlampjes

Leuk hoor, een Oscar winnen, vooral omdat je dan die bedankspeech mag uitspreken die je al je hele leven ligt voor te bereiden als je ‘s nachts niet kunt slapen. (Iedereen doet dit, toch? Inclusief ingeslikte snik? Of is uw sterrenkijker de enige?) Maar: wat moet je vervolgens met dat Oscarbeeld?

Toegegeven, het is een van de grotere luxe- én first worldproblemen, maar toch. Heb je dat beeld gewonnen, moet je er vervolgens iets mee. Het op de schouw zetten is wat opzichtig, zo van: kijk mij eens, ik heb een Oscar. Maar het op zolder opbergen is ook wel weer jammer.

Javier Bardem en Penelope Cruz, volgens uw sterrenkijker het knapste acteursstel van deze eeuw, en na tien jaar nog steeds samen, dus ze hebben waarschijnlijk nog een goed huwelijk ook, hebben hun Oscars omgebouwd tot lampjes voor op hun nachtkastje.

Dat vinden we nog eens leuke upcycling.

Bardem vertelde het deze week bij de talkshow van Conan O’Brien. ‘We hebben er aan de bovenkant een lampje ingedraaid’, onthulde hij. ‘En we lezen erbij. En we lezen veel boeken, want dat herinnert ons eraan hoe goed we zijn.’ Vanwege de Oscar die ze bijschijnt. Als ze gasten krijgen, beweerde Bardem, ontvangen ze die ook in de slaapkamer. ‘Als we bijvoorbeeld Yoko Ono en John Lennon ontvangen, vragen we ze om in ons bed te komen liggen en met ons samen boeken te lezen.’

Dit deel is ongetwijfeld niet waar. Maar het is wel een heel gezellig idee.

Dat vinden we nog eens leuke upcycling. Beeld Getty Images
Dat vinden we nog eens leuke upcycling.Beeld Getty Images

Klokkies

Over luxeproblemen gesproken: even een raadsel. Wat is de grootste angst van BN’ers op dit moment? U raadt het nooit, dus ik verklap het meteen. De Rolexbende. Ja, de Rolexbende; dat is een bende die het volgens De Telegraaf ‘voorzien lijkt te hebben op de dure horloges van BN’ers’.

We vinden dit wel een heel bijzondere specialisatie van boeven. Een duur horloge is een duur horloge, lijkt ons, maar misschien beur je er meer geld voor als je het hebt gepikt van de pols van een beroemdheid.

De Telegraaf heeft het begrip BN’ers overigens wel breed genomen: de beroofden zijn ook vaak familieleden van of exen van BN’ers – de vader van Nicolette van Dam, de ex van Tatjana Simic. Maar goed, ook van Estelle Cruijff en Connie Witteman (ooit Breukhoven) zijn de horloges gestolen.

Even serieus: het is in sommige gevallen wel erg naar hoe de bende te werk gaat; met mishandeling, opwachten in het donker, etcetera. Gelukkig weet De Telegraaf er dan toch nog een luchtige draai aan te geven door de mening van Dries Roelvink erover te vragen. Want Dries Roelvink heeft overal een mening over. En zeker over dure, stevig gebouwde horloges, pardon: klokkies.

‘Mijn huis is een onneembare vesting geworden en mijn geliefde klokkie ligt voorlopig bij vrienden in de kluis, ik zoek het gevaar niet op’, vertelde Roelvink, die verklaarde minstens veertien mensen, in Telegraaf-Caps-Lock MINSTENS VEERTIEN MENSEN, te kennen die zijn bestolen. ‘In de woorden van Jan Terlouw, met zijn touwtje uit de brievenbus, geloof ik echt niet’, zei Roelvink. ‘Die woont zeker niet in Amsterdam?’

Nee, Jan Terlouw woont in Twello. En hij heeft vermoedelijk ook geen Rolex.

Dries Roelvink gelooft niet in touwtje.  Beeld ANP
Dries Roelvink gelooft niet in touwtje.Beeld ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden