Ana van Es (R) vorig jaar met fotograaf Jeroen Oerlemans in Libië. Oerlemans werd in oktober 2016 doodgeschoten door een scherpschutter in Sirte.
Ana van Es (R) vorig jaar met fotograaf Jeroen Oerlemans in Libië. Oerlemans werd in oktober 2016 doodgeschoten door een scherpschutter in Sirte. © Stanislav Krupar

Volkskrantgeluid - Hoe is het om te werken in het Midden-Oosten? Onze correspondent vertelt

Een nieuwe aflevering van onze podcast Het Volkskrantgeluid. Luister naar Ana van Es, Midden-Oostencorrespondent, die vertelt over haar werk in deze roerige regio.

Hoe werkt het maken van een veiligheidsanalyse, en wat zijn overeenkomsten met journalistiek handwerk dat 'gewoon' in Nederland plaatsvindt? Over deze en andere vragen praat zij met Hay Kranen, die de zieke Jonathan van 't Reve vervangt.

Lees hier meer over de podcasts van de Volkskrant. Abonneer je hier op het Volkskrantgeluid.

Doet onderstaande player het niet? Luister dan hier.

Lees meer

Ana van Es schreef afgelopen zondag over de ondergang van het IS-kalifaat. Hoe kan het kalifaat dat in recordtempo is gesticht nu toch zo kwetsbaar blijken, en zijn daarmee de problemen voorbij? Het lijkt nog te vroeg om alleen maar optimistisch te zijn. De kans is bijvoorbeeld groot dat er een 'IS-achtige' groep uit de puinhopen herrijst, zolang de onderliggende politieke problemen niet worden opgelost. Lees hier het volledige artikel.