Terroristen zijn geen Idols-kandidaten

Column Elma Drayer

Zou het een goed idee zijn als wij van de media niet langer foto's van aanslagplegers publiceren? Gisteren las ik dat enkele Franse kranten en nieuwskanalen daartoe zijn overgegaan. Zij willen niet meer meewerken aan 'onbedoelde postume 'verheerlijking' van terroristen'.

Radiozender Europe 1 zal zelfs hun namen voortaan in nevelen hullen. En de vermaarde filosoof Bernard-Henri Lévy wil tevens beschrijvingen van hun levensloop taboe verklaren. Een petitie die vraagt om zo'n 'mediastilte' leverde in korte tijd 74 duizend handtekeningen op.

Het thema lééft, blijkbaar. Zoals het trouwens steevast doet in tijden van redeloos geweld. Als vanzelf gaat de blik op zeker moment naar de brenger van al dat afschuwelijke nieuws.

Reacties (6)

U hebt javascript nodig om een reactie achter te laten.
Plaats een reactie Nog 600 tekens
 • BBIB -
  @ Giordano Bruno: Ikzelf had niet het gevoel tot de reguliere media te behoren...
 • Giordano Bruno -
  Ook deze reactie van BBIB past weer uitstekend in het frame dat de reguliere media aan het spinnen zijn, namelijk dat er niets mis is met de islam.
 • FrenkyM -
  En laten we ze ook geen terrorist meer noemen, maar ontoerekeningsvatbare gestoorden.
 • Jean5 -
  Wat wij moeten doen is pissen op hun lijken en die beelden posten op hun kanalen!
 • BBIB -
  Ook deze column past weer uitstekend in het frame dat mevrouw Drayer al weken aan het spinnen is. Maar waar zit de denkfout? Die zit er in dat het roepen van 'Allahu Akbar' van 'suicide by cop' daders van hen nog geen geharde jihadisten maakt...
 • davido -
  Niet doodzwijgen deze ernstige zieke moordenaars, hoe je het ook kantelt, de islam nodigt schijnbaar deze variant van idiotie uit anderen de keel door te snijden. Dat moet men blijven melden. Ook al zeggen de brave moslims dat dit niet de islam is maar het zijn wel een ander type moslims die anderen verkrachten en vermoorden.