Nu weet ik niet wat ik tegen mijn dochters moet zeggen

Column Sheila Sitalsing

Na een nacht vol ongeloof.

Je hoort weleens zeggen dat de boel er beter voor zou staan als vrouwen de wereld zouden besturen. Minder oorlog, meer redelijkheid, minder naijver, meer vrede, minder verplassen, meer empathie, minder verbaal en fysiek geweld. Minder talkshows ook waarin diverse mannen met zichtbaar genoegen naar hun eigen stemgeluid luisteren en luider gaan praten zodra ze merken dat iemand anders ook wat wil zeggen, omdat ze oprecht denken dat ze hun gehoor daar intens plezier mee doen. Minder ongewenst gegraai in poesjes, omdat vrouwen nu eenmaal niet automatisch denken dat gratis vleeswaren bij de arbeidsvoorwaarden zijn inbegrepen.

Reacties (16)

U hebt javascript nodig om een reactie achter te laten.
Plaats een reactie Nog 600 tekens
 • Olley -
  Ik zou tegen mijn dochters zeggen: 'kijk goed naar zijn gezicht en tel de rimpels. Over vier jaar tellen we ze nog eens. We zullen nooit weten hoe Hillary het gedaan zou hebben als president. Niet iedereen kan de top bereiken, maar kijk eens wat ze allemaal wél voor elkaar heeft gekregen: posities, beleid, macht, geld en een gered huwelijk. Nu kan ze aan haar boek beginnen en voor heel veel geld de wereld rond voor een praatje, terwijl Trump de klappen van de wereld opvangt. Wat gebeurt er eigenlijk met de premiepot van Obamacare als deze straks wordt ontmanteld?
 • Rob_K -
  "Leg maar eens uit dat, ondanks Trumps evidente seksisme en misogynie, minimaal 40% van de Amerikaanse vrouwen voor Trump hebben gestemd." Dat is helemaal niet zo moeilijk. Kijk maar eens een avondje naar de programma aankondigingen op RTL5, dan zie je vanzelf dat het "gewoon" is.
 • Lezer1963 -
  Tja ook ik weet niet wat ik tegen mijn dochters moet zeggen... Dan kun je toch niet de president worden papa, dat je zo over meisjes praat, nee inderdaad, dat gebeurt niet in een beschaafd land dacht ik. Wat wel jammer is dat we niks horen van Hillary... kom op, nu ook flink zijn en laat je zien of horen!
 • Barometer -
  @WTJGM. Ik deel uw mening. Vooral hoogopgeleiden menen de wereld te kunnen herscheppen vanuit het hoofd. Zij hebben zich schromelijk vergist in de natuur der mens die zich niet laat verloochenen. Wie Clinton beluistert, haar verleden kent, kon haast niet anders dan 'nee' zeggen tegen haar. Haar liberale ideologie is niet uitgewerkt, maar staat wel op instorten, omdat iedereen ziet dat dat leidt tot enkele winnaars en zeer vele verliezers. Die hebben in de V.S. revanche genomen. Dat zal ook in Europa gebeuren.
 • WTJGM -
  Vertel je dochters maar dat het was geen strijd was tussen twee presidentskandidaten, maar tussen twee ideologieen. De oude wereldorde heeft een enorme dreun gekregen, er is een nieuwe gekomen. De frauderende boevenbende achter de schermen, met name die uit moslimlanden die de VS opgekocht dachten te hebben, van de multinationals en de banken die de volkeren van de landen wilden verpletteren tot niets meer dan willoze consumenten, ziet nu een ongemeen grote kracht tegenover zich. De globalisering komt tot staan. Grenzen komen weer terug. Gemeenschappen worden in hun kracht terug gezet.
 • parkstreet -
  De VS krijgt wat het verdient. Beide kandidaten die in de race waren bezitten eigenschappen die neigen naar, zelfzucht, machtswellust en eerzucht. Mogelijk gaan de burgers van de VS pas echt zien waar ze voor gekozen hebben wanneer het stof dat door het mediacircus is opgewaaid is neergedaald. Na de shock volgt de verdoving...........
 • m53 -
  Er is geen enkel excuus voor mensen die op Trump stemmen, ik denk dat veel meer mensen op dit moment huilen.
 • WimSan -
  Vertel je dochters precies wat @mcouzijn zegt: dat ze blij moeten zijn dat ze in Nederland leven. Want dat uberhaupt ook maar één vrouw met een beetje zelfrespect op Trump stemt, dat snapte ik van tevoren al niet en het blijken er nu dus ook nog eens een heleboel te zijn.
 • Rob Brugge -
  Beste Sheila, weet dat ook mannen kunnen huilen. Het land dat ooit ons bevrijde van de nazi's - en sindsdien bij veel Europeanen niet meer stuk kon - blijkt uiteindelijk voor een groot deel bewoond te worden door domme, racistische en egoïstische klootzakken. Ik kan wel janken, sterker nog: ik doe het. Liefs, Rob
 • c.bruin -
  Sorry, maar ik vind dit onzin. Het gaat niet om het feit dat Clinton een vrouw is, maar omdat ze precies de kliek vertegenwoordigt waar veel Amerikaanse burgers helemaal klaar mee zijn. De vertegenwoordigers van Wall Street, van de multinationals die de banen naar Azië verkassen, van het militair-industrieel complex (ja, dat bestaat echt!) etc. Dit is een opstand tegen de gevestigde orde in de VS. Of Trump daar werkelijk iets gaat veranderen, mag ernstig betwijfeld worden. Hij zal gewoon een oplichter blijken, vrees ik. Precies als Wilders, als hij aan de macht zou komen.