Actievoerders uiten begin augustus in Londen hun onvrede over het Israëlische offensief in Gaza. Op de wang van de demonstrant een sticker met de oproep tot een boycot van Israël, met een verwijzing naar de Zuid-Afrikaanse anti-apartheidsboycot van de jaren tachtig en negentig.
Actievoerders uiten begin augustus in Londen hun onvrede over het Israëlische offensief in Gaza. Op de wang van de demonstrant een sticker met de oproep tot een boycot van Israël, met een verwijzing naar de Zuid-Afrikaanse anti-apartheidsboycot van de jaren tachtig en negentig. © Mark Esper / HH

Met een tweet Israël bestoken

Tegen het apartheidsbewind in Zuid-Afrika bleek een boycot effectief. De lessen van toen worden nu toegepast in een campagne tegen Israël.

De voorzet komt op 6 december 2013, om 14.04 uur. Op Twitter richt @bds_nederland zich tot drinkwaterbedrijf Vitens: 'Waarom gaan jullie samenwerken met bedrijf #mekorot dat profiteert van bezetting en stelen grondstoffen?' Een link verwijst naar een stuk over de rol van drinkwaterbedrijf Mekorot in de door Israël bezette Palestijnse gebieden.

Om 14.26 uur volgt nog een tweet, dit keer met een link naar het rapport Troubled Waters van Amnesty International, over de kwalijke gevolgen van het Israëlische drinkwaterbeleid en de rol van Mekorot daarin.