Cover van het winnende kookboek.
Cover van het winnende kookboek. ©

Nadia Zerouali en Merijn Tol winnen het Gouden Kookboek 2017 met Souq

Mezzegerechten, vegetarisch en barbecue favoriet

De beste kookboeken van 2017 zijn Souq (Fontaine Uitgevers) van Nadia Zerouali en Merijn Tol, The Green Kitchen at Home (Becht) van David Frenkiel en Luise Vindahl en Smokey Goodness 2 (Kosmos) van Jord Althuizen.

Souq, met mezzegerechten uit de Mediterraan-Arabische keuken, werd donderdagavond bekroond tot Gouden Kookboek 2017, de prijs van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

Bij de 11de editie van de Kookboek van het Jaarverkiezing is vrijdag het vegetarische kookboek van het Zweeds-Deense duo Frenkiel en Vandahl tot winnaar gekozen. Frenkiel kreeg tevens de award voor de beste kookboekenfotograaf, -vormgever en -stylist.

Lees verder onder de video.

De Gouden Garde publieksprijs is dit jaar voor wereldkampioen bbq en foodtrucker Jord Althuizen, wiens eerste boek vorig jaar al werd uitgeroepen tot kookboek van het jaar. Het meest duurzame boek 2017, de prijs van Slow Food Youth Network, is Empty the Fridge van de Vlaamse Jennifer Schleber.

De prijsuitreikingen vallen samen met de jaarlijkse Kookboeken7daagse die nog tot 19 november plaatsvindt. Tot die datum is ook het kookboekengeschenk Smaakmakers gratis verkrijgbaar bij de (kook)boekhandels bij aankoop van €19,50 aan kookboeken. 


Hmmmm, smakelijk lezen

'Die barbecue hoeft niet propvol te liggen, het is geen dj-draaitafel'
Wie de diepvriessateetjes, stokbrood met kruidenboter en shaslicks een beetje zat is: lees deze tips van wereldkampioen barbecueën Jord Althuizen

De Volkskeuken
Inspiratie nodig voor het eten vanavond? Pay-Uun Hiu, Sake Slootweg, Tallina van den Hoed, Onno Kleyn, Loethe Olthuis, Marie Louise Schipper en Marcus Huibers doen beurtelings suggesties voor de dagelijkse dis. Lees hier alle recepten van de Volkskeuken.