Mario Testino tijdens de presentatie van het jubileumnummer van Vogue Nederland. Het blad bestaat 5 jaar en viert dit met een speciale editie met de top van de Nederlandse mode-en modellenwereld.
Mario Testino tijdens de presentatie van het jubileumnummer van Vogue Nederland. Het blad bestaat 5 jaar en viert dit met een speciale editie met de top van de Nederlandse mode-en modellenwereld. © ANP

Dankzij Vogue komt marmer mijn modebeeld niet meer in

De Nederlandse Vogue bestaat vijf jaar, een feitje dat geheel aan mij voorbij was gegaan als de lustrum-billboards niet telkens mannen in mijn gezelschap tegen auto's aan deden fietsen: Doutzen Kroes en Lara Stone, naakt, in een innige pose tegen een oranje fond.

Ze staan ook op de cover van de duimdikke glossy die ik voor me heb liggen. 'Lara heeft geweldige borsten, en Doutzen een geweldige kont, perfect samen', aldus fotograaf Mario Testino. Dat klinkt een beetje alsof ze met zijn tweeën in een pluchen paardenpak zijn gehesen voor een carnavalsoptocht, terwijl ze toch ook ieder voor zich oogverblindend zijn.