Bij het Corbulo College in Voorburg wordt onderzoek uitgevoerd na de fatale steekpartij.
Bij het Corbulo College in Voorburg wordt onderzoek uitgevoerd na de fatale steekpartij. © ANP

Leerling doodgestoken bij VMBO-school Voorburg

Door een steekpartij bij het Corbulo College in Voorburg is een vijftienjarige leerling uit Den Haag overleden. Een zestienjarige medeleerling is aangehouden na het incident. Dat heeft de politie gemeld.

Rond half twee werd de leerling om nog onduidelijke redenen neergestoken. Volgens ooggetuigen werd de jongen in zijn nek gestoken na een ruzie. 'Het bloed spoot eruit', vertelt een medeleerling.

Het slachtoffer werd gereanimeerd door de hulpdiensten, maar tevergeefs. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De verdachte uit Rijswijk vluchtte. Hij werd later aangehouden.

Het college aan de Van Tuyll van Serooskerkenstraat is een VMBO-school voor techniek en economie. Er zitten zo'n driehonderd leerlingen op de school.

Geschokt
In een verklaring laat de gemeente weten dat het 'diep raakt dat juist op deze school dit is voorgekomen', omdat het Corbulo 'zeer actief is met projecten op het gebied van veiligheid en maatschappelijke betrokkenheid'. Het Corbulo College zegt ,,verdrietig en totaal verslagen'' te zijn.

Schoolplein
Het is nog niet bekend wat de reden was voor de steekpartij. Een andere scholier zei tegen Omroep West dat de verdachte 'best wel stil is. Hij zit altijd op het schoolplein en zegt niet zoveel.' Het slachtoffer was volgens hem 'gewoon een aardige jongen, met wie je kon lachen, iedereen mocht hem wel'.

Condoleanceregister
Leerlingen van het Corbulo College in Voorburg en hun ouders kunnen morgenmiddag in de school terecht. De middelbare school opent van 13 tot 15 uur de deuren. Mensen kunnen in de aula een condoleanceregister tekenen en elkaar ontmoeten en troosten. Dat meldde de school vanavond op zijn website.

Op de school zijn professionele hulpverleners aanwezig om mensen bij te staan. Het gaat volgens het Corbulo College om een besloten bijeenkomst.