Willem Holleeder.
Willem Holleeder. © ANP

Hoger beroep om getuigenissen in zaak-Holleeder te mogen publiceren

Sebastiaan Beens uit Utrecht gaat in beroep tegen het besluit van de rechtbank in Arnhem dat hij getuigenissen van 'topcrimineel' Willem Holleeder en zijn zussen Sonja en Astrid van zijn website moet afhalen. Dat bevestigt zijn advocaat Sébas Diekstra.

Beens publiceerde de dossiers op zijn site nadat de rechter eerder had besloten dat website Vlinderscrime.nl die dossiers van de site moest halen. Volgens het OM kan het onderzoek naar Holleeder voor zijn betrokkenheid bij liquidaties ernstig in gevaar komen, als potentiële getuigen voor hun verhoor op internet kunnen lezen wat er is verklaard. De rechter is het daarmee eens.

Astrid Holleeder: 'Doe dat niet, Stijn, je weet hoe het zit'

Stijn Franken, de advocaat van Willem Holleeder, kent de drie belangrijkste getuigen in de zaak goed. Holleeders ex Sandra den Hartog was zelfs zijn cliënt. 'Franken moet oppassen met vertrouwelijke informatie.' (+)

'Mijn cliënt vindt het onacceptabel dat hem verboden wordt verwijzingen naar de zogenoemde Holleeder-verklaringen op zijn website te plaatsen', licht Diekstra toe. 'Hij is er stellig van overtuigd dat het enkele plaatsten van hyperlinks in dit geval niet onrechtmatig is, mede omdat de verklaringen ook zonder zijn verwijzing vrij toegankelijk zijn via andere websites.'