Van alles wat: regen, zon en wind.
Van alles wat: regen, zon en wind. © ANP

Het weer: wisselend bewolkt, circa 20 graden

Een lagedrukgebied trekt ten westen van ons land naar het noorden. Daardoor zit er behoorlijk wat beweging in de atmosfeer en ontstaat veel variatie in het land. Vanochtend is het wisselend bewolkt, maar er zijn ook een paar regio's waar de zon aardig schijnt. Plaatselijk valt een bui. In het noordoosten loopt dankzij de zon de temperatuur snel op tot rond 20 graden.

Vanmiddag worden de bakens verzet. In het westen en noordwesten breekt dan vaker de zon door en tegelijkertijd steekt een stevige zuidwestenwind op, aan zee en op het IJsselmeer soms krachtig, windkracht 6. Er valt hooguit een enkele bui. Richting het zuidoosten en oosten is er veel meer bewolking en valt er vaker regen. Als het tegenzit, gaat het langs de oostgrens zelfs enkele uren regenen. Het is dan 15 of 16 graden in Zeeland en 18 of 19 graden in het oosten.

In het weekeinde zijn de verschillen veel kleiner. Op beide dagen zijn er zonnige perioden en de wind is meestal 2 tot 4 Bft.

Op zaterdag valt er verspreid nog een bui, zondag blijft het vrijwel overal droog. De temperatuur loopt uiteen van 16 graden pal aan zee tot tegen de 20 graden in het oosten. Uit de wind en in de zon voelt het warmer aan.

Maandag stijgt het kwik naar 20 tot 23 graden. Ook dan blijft het droog met geregeld zon.