Het weer: van tijd tot tijd nattigheid
© ANP

Het weer: van tijd tot tijd nattigheid

De afgelopen dagen was het zomers warm met temperaturen van 24 tot zelfs 29 graden. De warmte is in Nederland meestal van korte duur.

Woensdag kwam de wind vanuit het zuidoosten, waardoor de warmte werd aangevoerd. De komende dagen is het veranderlijk door een lagedrukgebied en een westelijke wind. Het is vrij wisselvallig met van tijd tot tijd nattigheid.

Donderdag is het overwegend bewolkt. Vooral in de oostelijke helft van het land vallen buien. Er is kans op onweer. Enkele buien zijn de afgelopen nacht over het westen van het land getrokken en hebben de zomerse warmte daar al verdreven. In het noordoosten kan het, met een glimp van de zon in de vroege ochtend, nog 21 graden worden. Met donderdagmiddag een temperatuur van 17 tot 20 graden is het in vergelijking met woensdag minder warm. Daarbij waait een matige westelijke wind, windkracht 3 tot 5.

Weekend

Later op de dag is in het westen enige ruimte voor de zon, maar in de avond volgen meer wolken en buien.

Ook vrijdag is het onbestendig, met af en toe een bui. Het wordt niet warmer dan 19 graden. Op zaterdag verandert er niet veel aan de temperatuur, maar op zondag kan het in de middag 20 graden worden. Toch is er ook een bui mogelijk.