Zonnig weer in het park.
Zonnig weer in het park. © ANP

Het weer: prima toeven

De zon laat zich dit weekeinde veelvuldig zien. Vandaag begint de dag met flinke zonnige perioden. In de loop van de ochtend en in de middag ontstaan stapelwolken en er kan landinwaarts een lokale bui tot ontwikkeling komen. Vooral in het noordwesten blijft het de hele dag behoorlijk zonnig. De wind waait uit zuidwestelijke richting en is meest matig, kracht 3 tot 4.

Morgen blijft het op de meeste plaatsen droog. Na een nacht met minima van 5 tot 9 graden wordt het 's middags 16 graden op de Wadden en 19 graden langs de oostgrens. Er zijn zonnige perioden, die worden afgewisseld met wat wolkenvelden. De wind waait nog steeds uit het zuidwesten en is zwak of matig.

Maandag draait de wind naar het zuidoosten en wordt zachtere lucht aangevoerd. De middagtemperatuur stijgt tot boven de 20 graden en met maxima tot 24 graden is het in heel het land prima toeven. De zon schijnt en het blijft overal droog.

Maandag draait de wind naar het zuidoosten en wordt zachtere lucht aangevoerd

Dinsdag draait de wind weer terug naar het zuidwesten en wordt het weerbeeld geleidelijk iets wisselvalliger. Het wordt nog wel een graad of 20 en in de middag kan er hier en daar een bui vallen, vooral dieper landinwaarts.

Woensdag en Hemelvaartsdag wordt het waarschijnlijk iets minder warm en neemt de kans op buien toe.