Mensen genieten van het zomerse weer in het park.
Mensen genieten van het zomerse weer in het park. © ANP

Het weer: overal droog en soms een tropische verrassing

Afgelopen nacht heeft warme lucht Nederland bereikt. De oostelijke helft van het land heeft vandaag nog met de restbewolking van het warmtefront te maken. In het westen is het al snel zonnig. In de loop van de dag gaat in het oosten de zon vaker schijnen. Het blijft overal droog en de temperatuur loopt op naar 21 graden op de Wadden tot 25 graden in het zuiden en zuidoosten.

Zaterdag wordt het nog een stuk warmer. In het noorden loopt de temperatuur op naar 25 of 26 graden, in het zuiden tot 29 graden. Mogelijk dat het plaatselijk tropisch warm wordt met 30 graden. De zon schijnt volop en door de droge oostenwind zal het niet benauwd aanvoelen. Op de stranden kan de wind 's middags vanuit zee gaan waaien en tot enige verkoeling leiden. Ook na het weekeinde blijft het nog warm.

Maandag is het zonnig en loopt de temperatuur snel op tot boven de zomerse waarden van 25 graden. De temperatuur bereikt in het binnenland 28 tot 30 graden, aan zee is het iets koeler met 26 graden. Dinsdag blijft het zomers warm. Er ligt een storing in de buurt, dus de kans op 30 graden is iets lager dan op de maandag. Zware buien worden niet verwacht, maar verkoeling zit er wel aan te komen.