Het komende weekeinde wordt het geleidelijk warmer.
Het komende weekeinde wordt het geleidelijk warmer. © ANP

Het weer: komende weekeinde geleidelijk warmer

Het is dezer dagen nogal wisselvallig zomerweer, maar het blijft donderdag wel droog. De zon is er al vroeg bij en schijnt geregeld.

Er ontstaan in de loop van de ochtend enkele stapelwolken. In de vroege ochtend is het tamelijk koel. Vanmiddag loopt de temperatuur uiteen van 18 graden op de Waddeneilanden tot 21 in Limburg. De wind waait zwak tot matig uit het westen tot noordwesten.

Vrijdag ziet het er anders uit. Enkele buien vallen al in de ochtenduren in het noordwesten van het land. In het zuidoosten is het droog en zijn er flinke perioden met zon. In de loop van de dag trekken de buien naar het oosten en breekt in het noordwesten de zon geregeld door. Nadat de buien zijn gepasseerd, draait de wind naar het noordwesten en trekt aan tot windkracht 3 tot 5. Aan de temperatuur verandert vrijdag niet veel.

Het komende weekeinde wordt het geleidelijk warmer. Op zondagmiddag is het langs de stranden 23 graden. In het zuidoosten wordt het zomers, rond 26 graden. Daarbij is het geregeld droog, maar er kan ook een enkele bui vallen.

Na het weekeinde ligt de middagtemperatuur rond de 22 graden, dat is normaal voor de tijd van het jaar. Het is vaak droog.