'Morgenochtend is er geregeld zon, maar 's middags neemt de bewolking sterk toe vanuit het zuidwesten.'
'Morgenochtend is er geregeld zon, maar 's middags neemt de bewolking sterk toe vanuit het zuidwesten.' © ANP

Het weer: iets meer zon, maar frisser dan afgelopen dagen

In het oosten van het land overheerst vanochtend nog de bewolking, ook kan daar wat regen vallen. De neerslag trekt oostwaarts weg. Intussen zijn er dan in het westen al opklaringen, die zich geleidelijk uitbreiden over het hele land.

Vanmiddag wordt het uiteindelijk overal behoorlijk zonnig. De temperatuur stijgt naar 8 tot 10 graden en daarmee is het iets frisser dan de afgelopen dagen. Er waait nog altijd een stevige wind uit het zuidwesten tot westen, matig of vrij krachtig, aan zee vaak krachtig, kracht 3 tot 6.

Het wordt 11 of 12 graden. De zuidelijke wind is matig, kracht 3 tot 4

Vanavond en komende nacht zijn er brede opklaringen en de wind gaat sterk afnemen. De temperatuur daalt naar 5 graden aan zee tot vlak boven het vriespunt in het binnenland. Aan de grond kan het licht vriezen.

Morgenochtend is er geregeld zon, maar 's middags neemt de bewolking sterk toe vanuit het zuidwesten. Een storing met lichte regen trekt vervolgens het land in, maar neemt ook sterk in betekenis af. Waarschijnlijk bereikt de neerslag het noordoosten van het land niet. Het wordt 11 of 12 graden. De zuidelijke wind is matig, kracht 3 tot 4.

Donderdag en vrijdag wisselen wolken en zon elkaar af. Vooral in de zuidelijke helft van het land is er kans op een bui. Het wordt rond 12 graden. De wind is gedraaid naar het oosten tot noordoosten en is matig, kracht 3.