Een stelletje waait uit op het Scheveningse strand
Een stelletje waait uit op het Scheveningse strand © ANP

Het weer: begin astronomische lente luidt lenteweer nog niet in

Vandaag begint de astronomische lente, om 11:28 uur.

Het weerbeeld doet nauwelijks aan lente denken. Het is bewolkt en zeer regenachtig, vooral vanochtend, laat op de middag en vanavond wordt het behoorlijk nat. De meeste neerslag wordt verwacht in het westen, midden en noorden van het land. Maar ook in het zuiden en zuidoosten blijft het zeker niet droog. Het wordt 11 of 12 graden en de zuidwestenwind waait matig tot aan zee krachtig, soms zelfs hard, kracht 4 tot 7. In de avond en nacht blijft dat zo. Verder houden wolken de overhand en nog steeds is het regenachtig. De minimumtemperatuur komt uit rond 7 graden.

Morgenochtend is het nog behoorlijk grijs, zeker in het oosten en zuidoosten van het land. Er kan ook nog wat regen vallen. Geleidelijk trekt de meeste neerslag weg en breekt de zon ook door. Het wordt vervolgens 9 of 10 graden. De wind waait uit westelijke richtingen en is nog steeds matig, aan zee vaak krachtig, kracht 3 tot 6.

Woensdag begint de dag met enige tijd zon, maar waarschijnlijk raakt het 's middags bewolkt en trekt later een smalle regenzone over het land. De neerslag neemt daarbij wel steeds verder af. Het wordt rond 12 graden. Op donderdag en vrijdag vallen enkele buien, maar schijnt ook de zon. In de nachten is het fris.