Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Volkskrant Avond: ook de Afsluitdijk heeft het zwaar door de hitte | Leert basisscholier 's middags het best?

Goedenavond. Een man is in Parijs met een auto ingereden op agenten, bij het incident zijn geen slachtoffers gevallen. Volgens autoriteiten reed de man opzettelijk in op het politiebusje op de Champs-Élysées. Verder in de Volkskrant Avond: naast mens en dier heeft ook de brug van de Afsluitdijk het warm, ondanks inspanningen van sproeiers en koelers treden er geregeld storingen op. En de laatste weken hebben we het opeens over de 'zonkracht'. Wat is dat eigenlijk?

Vandaag belangrijk

Britse media: dader aanslag op moskeebezoekers was vader uit Wales
De man die in Londen inreed op moskeebezoekers, is volgens Britse media de 47-jarige Darren Osborne ui Cardiff, een getrouwde man die vier kinderen heeft. Hij was volgens de Britse staatssecretaris van Veiligheid, Ben Wallace, niet in beeld bij de veiligheidsdiensten.

Man rijdt in op agenten Champs-Élysées: geen slachtoffers, dader omgekomen
Een man is maandag expres met zijn auto ingereden op een politiebusje op de Champs-Élysées in Parijs. De politie gaat ervan uit dat het een terroristische aanval was: volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken had de dader een Kalasjnikov, een onbekend aantal pistolen en twee gasflessen bij zich. Er zijn geen agenten of voorbijgangers gewond geraakt, maar de man zelf is bij het incident omgekomen.

America First? Ivanka Trump laat haar kleding goedkoop in Indonesië produceren
Export van werk en Amerikaanse banen zou niet meer worden getolereerd, zei Donald Trump. Maar zijn dochter Ivanka laat desondanks haar spullen maken in China, Vietnam en Indonesië, door arme vrouwen zoals Nira.

Dna-onderzoek: liefde tussen mens en kat bloeide op in oude Egypte
Goed om te bedenken als de kat weer eens muis of rat te pakken heeft: het vermogen om ongedierte te vangen is écht de diepste reden waarom mensen katten houden. Naar nu blijkt heeft Poekie de wereld in twee golven veroverd: één in de steentijd mee met de vroegste boeren, en één in de klassieke oudheid, als scheepskat mee met de handelaren.

Video van de dag

Op Best Kept Secret konden festivalgangers slapen in een kartonnen tent die na afloop wordt gerecycled tot wc-papier. Maar kiezen de bezoekers voor de 'kartent' omdat ze milieubewust zijn of is het gewoon lekker makkelijk?

Vandaag op televisie

Niet van de zon aan het genieten? Zet dan snel de televisie aan en kijk nog een deel van de documentaire De kinderen van Juf Kiet (NPO 2, 20.00 uur). Later vanavond schuift Epke Zonderland aan bij Eva Jinek (NPO 1, 22.20 uur) om te praten over de Flatow-medaille die hij gisteren in ontvangst nam. Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4,50/week.

Aanslag op Britse moslims is een aanval op alle geloven
Wat opvalt aan de plek waar Darren Osborne een aanslag pleegde met zijn bestelbusje, is hoe snel vertegenwoordigers van andere geloven ter plekke zijn. Een priester, een bisschop, een paar Jehova's ook. En veel chassidische joden van het naburige Stamford Hill.

Zonkracht 7, wat betekent dat?
De laatste weken wordt vaak de zonkracht bij het weerbericht genoemd. Maar waar hebben we het dan eigenlijk over?

Al bij twintig graden is het te warm voor de Afsluitdijk
Automobilisten staan geregeld in de file na storingen bij de brug van de Afsluitdijk. Na een restauratie twee jaar geleden, treden zelfs meer storingen op. Waterspuiters moeten nu nieuwe problemen voorkomen.

Risalah: de Home Alone van de ramadan
Wat Home Alone was voor westerse kinderen tijdens Kerst, was Risalah voor islamitische kinderen tijdens de ramadan. Nadia Ezzeroili blikt terug op dit heldenepos uit haar jeugd.

Basisscholieren leren het best in de middag - klopt dit wel?
Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Deze week: Basisscholieren leren het best in de middag.

'Het komt allemaal door dat idiote gekoop op internet'
Een gesprek tussen (de enige) klant en verkoopster in een boekenwinkel. Lees de hele column van Sylvia Witteman hier.