Een 'banaanfiets' is zaterdag in Blije tegen een bestelauto gebotst. De bestuurder was de macht over het stuur verloren.
Een 'banaanfiets' is zaterdag in Blije tegen een bestelauto gebotst. De bestuurder was de macht over het stuur verloren. © GinoPress BV

Fietser kan schadeformulier eindelijk digitaal invullen

Fietsers die tegen een paaltje botsen, kunnen voortaan hun schade melden in een mobiele applicatie van het Verbond van Verzekeraars en de politie. De MobielSchadeMelden-app bestaat al sinds 2012 voor automobilisten, maar sinds deze maand kunnen alle verkeersdeelnemers hun schade kenbaar maken - ook mensen te paard, met een scootmobiel of op skates.

Het Verbond 'lanceerde' de app dinsdag nog een keer. Zo hopen de verzekeraars de 'ongevallenregistratie een impuls te geven' en op de lange termijn het 'gebruiksonvriendelijke' Europees Schadeformulier overbodig te maken. Hoge ambities voor een applicatie die vorig jaar voor maar zesduizend schademeldingen werd gebruikt, terwijl de verzekeraars in totaal pakweg één miljoen autoschademeldingen ontvingen.