NOS-verslaggever Michiel Breedveld heeft een lang interview gehad met PVV-leider Wilders naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de PVV. Breedveld kreeg veel kritiek omdat hij Wilders met fluwelen handschoenen zou hebben aangepakt.
NOS-verslaggever Michiel Breedveld heeft een lang interview gehad met PVV-leider Wilders naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de PVV. Breedveld kreeg veel kritiek omdat hij Wilders met fluwelen handschoenen zou hebben aangepakt. © NOS

Dit interview was niets bijzonders

(en zo gaan bijna alle gesprekken met politici)

Bruut aangepakt is Michiel Breedveld, politiek verslaggever van de NOS, voor zijn interview met Geert Wilders. Deze had bij gelegenheid van tien jaar PVV en bij wijze van hoge uitzondering ingestemd met een vraaggesprek voor de televisie. Echte vragen, indringende vragen kwamen er niet en een gesprek, in de zin van een geestrijke gedachtenwisseling werd het al helemaal niet.

'Ik vermoed dat de interviews met de grote leider Kim Jong-un door de Noord-Koreaanse staatstelevisie kritischer zijn', oordeelde Bert Wagendorp in deze krant. Wilders wordt met fluwelen handschoenen aangepakt, meende hij.

Henk van Renssen van Vrij Nederland schreef een originele, maar snoeiharde recensie.