Het concept van dit restaurant: alles met avocado.
Het concept van dit restaurant: alles met avocado. ©

Amsterdams avocadorestaurant gaat internationaal door investering avocadoleverancier

Het Amsterdamse restaurant The Avocado Show, dat louter avocadogerechten serveert, is zo succesvol dat het wil uitgroeien tot een internationale keten. Dat kan dankzij een investering van vijf miljoen euro door Shawn Harris, de vrouw achter Nature's Pride. Dat is een van de grootste avocadoleveranciers ter wereld. Begin volgend jaar moet de eerste vestiging in het buitenland opengaan. De Amsterdammers willen in het buitenland samenwerken met zelfstandige restaurateurs die betalen voor het gebruik van de formule.

Het avocadorestaurant in de wijk De Pijp bestaat pas een half jaar, maar profiteert sterk van de avocadohype. Nederlanders aten vorig jaar 39 miljoen kilo avocado, bijna vier keer zoveel als in 2008. Ieder gerecht op de menukaart van het restaurant bevat avocado: van hamburgers tussen twee avocadohelften tot avocado-brownies bij de koffie.

Volgens eigenaar Ron Simpson staan nog dagelijks rijen voor het restaurant. Dat wekte de interesse van Shawn Harris van Nature's Pride, een Maasdijkse importeur en exporteur van exotische groente en fruit. Volgens Simpson is er belangstelling voor de restaurantformule in landen als Australië, Zuid-Afrika en Israël, maar in eerste instantie wil hij vestigingen openen in Europese hoofdsteden.

Sushi, taco's, pannekoeken: je kunt er eindeloos mee variëren

Ron Simpson

Simpson schrijft het succes van zijn restaurant toe aan het gezonde imago van de groene vrucht. 'Er is geen sport- of fitnessschema meer te vinden zonder avocadogerecht.' Bovendien is de avocado fotogeniek en laat die zich makkelijk delen op sociale media als Instagram, zegt Simpson.

De ondernemer wil ook investeren in een avocadolijn met T-shirts, avocadoboter, cosmetica en petjes. En als de hype straks voorbij is? Gebeurt niet, denkt Simpson. De avocado is volgens hem een blijvertje. 'Sushi, taco's, pannekoeken: je kunt er eindeloos mee variëren. Bovendien: ik heb ook al honderd keer een hamburger gegeten en ik ben 'm nog steeds niet zat.'