zin ven het leven

Wat is de zin van het leven? Schrijf uw eigen interview

‘Wat is de zin van ons leven?’ Met die vraag startte iedere aflevering van de interviewreeks die Volkskrant-journalist Fokke Obbema in het afgelopen jaar in de Volkskrant publiceerde. Aan het einde van dit jaar willen we u als lezer graag de kans geven die vraag zelf te beantwoorden en daarmee uw kijk op het bestaan te delen met andere lezers. De oproep is: schrijf een interview met uzelf!

Corinne Van Duin

Lezersoproep ‘Zin van het Leven’ - het Grote Zelfinterview.

Beelden uit de interviewserie Zin van het leven Beeld Jitske Schols
Beelden uit de interviewserie Zin van het levenBeeld Jitske Schols

Voor dit grote zelfinterview volgt u het stramien van de Zin van het Leven-interviews. Dus u begint met een korte inleiding over uzelf, waarin u zich introduceert (herkomst, belangrijke gebeurtenissen in uw leven). Vervolgens stelt u zich de vraag: ‘Wat is de zin van ons leven’? Na uw antwoord daarop bedenkt u een volgende vraag. Dus bijvoorbeeld: u betoogt dat het menselijk bestaan geen enkele zin heeft, wat tot de logische vervolgvraag leidt: hoe probeert u er dan toch enige zin aan te geven?

In het interview kunt u ingaan op de thema’s die u zelf relevant vindt of zich laten leiden door de bestaande Zin-interviews. Daarin komen met name visies op religie en de dood ter sprake. In zijn boek staan ook alle gebundelde gesprekken.

Voor dit zelf-interview verzoeken we u hooguit 1500 woorden te gebruiken. De uiterste inleverdatum is 5 januari 2020 – u kunt uw bijdrage mailen naar zinvanhetleven@volkskrant.nl. Een jury, waarin ook Fokke Obbema zit, zal de inzendingen beoordelen – de beste interviews zullen in ieder geval online worden gepubliceerd en mogelijk ook in de krant. Ook kan een interview ertoe leiden dat u door Fokke wordt geïnterviewd voor zijn nieuwe interviewserie, ‘Een zinvol leven’, die op maandag 6 januari van start gaat.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden