De GidsSlow cooking

Slow cooking: 9 recepten waar je eindelijk tijd voor hebt

Nu we even niet van de ene afspraak naar de andere haasten, is er tijd om weer eens uitgebreid te koken. Deze gerechten mogen uren pruttelen, stomen of sudderen.

Kalfslever met szechuanpeper

Volgens Volkskok Onno Kleyn is er de laatste jaren een retrobeweging: die van het kop-tot-staarteten. Alles gebruiken van een beest, als een soort eerbetoon aan het dier. In dat kader maakte hij kalfslever, met een opwindend smaakrommeltje.

Kalfslever met seschuanpeperBeeld Onno Kleyn

Gerstrisotto met bieten in de slowstand

Trek voor een vegagerecht uit de slowcooker gemiddeld een dagdeel uit.

Beeld Pay-Uun Hiu

Runder- of linzenstoofpotje

Je kunt ook andere groenten in de stoofpot doen, veel groentela-restjes laten zich goed sudderen.

Beeld Tallina van den Hoed

Cranberrystoof met rundvlees

Draai als alles kookt het vuur lager en laat de stoof op een sudderpit zo’n 2 uur stoven.

Beeld Yvette van Boven

Vegetarische boterpaneer, een Indiaas hoofdgerecht

Uit het boek The Curry Guy: veggie van Dan Toombs.

Beeld Tallina van den Hoed

Bietenstoofpot met bier

Een bietenstoof die anderhalf uur mag pruttelen. Lekker met aardappelpuree, een (vega)gehaktbal en wat sla.

Beeld ANP

Procureur met bonen

Het vet smelt weg wanneer je het vlees lang stooft en dat zorgt voor een prachtige, oerzachte en smaakvolle bout, die nu ineens nogal trendy geworden is.

Beeld Yvette van Boven

Amerikaanse swineapple

Een langzaam geroosterde hele ananas gevuld met spicy biggenschouder (wij noemen dat tegenwoordig pulled pork) in een jasje van krokant spek.

Beeld Yvette van Boven

Risotto met saffraan

Geïnspireerd op risotto alla Milanese, maar dat mag je natuurlijk niet zomaar zeggen, dan krijg je het aan de stok met Milanezen.

Beeld Marcus Huibers

Geroosterde varkensnek met rozemarijn en knoflook

Meng de rozemarijn en de knoflook met de olie en smeer het vlees hier aan alle kanten mee in. Zet afgedekt in de koelkast, liefst een hele nacht. En ontsteek dan de barbecue!

Beeld Marcus Huibers
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden