De GidsSlow cooking
Slow cooking: 9 recepten waar je eindelijk tijd voor hebt
Nu we even niet van de ene afspraak naar de andere haasten, is er tijd om weer eens uitgebreid te koken. Deze gerechten mogen uren pruttelen, stomen of sudderen.
Kalfslever met szechuanpeper
Volgens Volkskok Onno Kleyn is er de laatste jaren een retrobeweging: die van het kop-tot-staarteten. Alles gebruiken van een beest, als een soort eerbetoon aan het dier. In dat kader maakte hij kalfslever, met een opwindend smaakrommeltje.
Gerstrisotto met bieten in de slowstand
Trek voor een vegagerecht uit de slowcooker gemiddeld een dagdeel uit.
Runder- of linzenstoofpotje
Je kunt ook andere groenten in de stoofpot doen, veel groentela-restjes laten zich goed sudderen.
Cranberrystoof met rundvlees
Draai als alles kookt het vuur lager en laat de stoof op een sudderpit zo’n 2 uur stoven.
Vegetarische boterpaneer, een Indiaas hoofdgerecht
Uit het boek The Curry Guy: veggie van Dan Toombs.
Bietenstoofpot met bier
Een bietenstoof die anderhalf uur mag pruttelen. Lekker met aardappelpuree, een (vega)gehaktbal en wat sla.
Procureur met bonen
Het vet smelt weg wanneer je het vlees lang stooft en dat zorgt voor een prachtige, oerzachte en smaakvolle bout, die nu ineens nogal trendy geworden is.
Amerikaanse swineapple
Een langzaam geroosterde hele ananas gevuld met spicy biggenschouder (wij noemen dat tegenwoordig pulled pork) in een jasje van krokant spek.
Risotto met saffraan
Geïnspireerd op risotto alla Milanese, maar dat mag je natuurlijk niet zomaar zeggen, dan krijg je het aan de stok met Milanezen.
Geroosterde varkensnek met rozemarijn en knoflook
Meng de rozemarijn en de knoflook met de olie en smeer het vlees hier aan alle kanten mee in. Zet afgedekt in de koelkast, liefst een hele nacht. En ontsteek dan de barbecue!