Het nieuwe etenTompouche-IJs

Ondanks de 10 gram vet en 23 gram suiker valt er weinig te genieten van Hertogs tompouce-ijs

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie!

Gidi Heesakkers

Het nieuwe eten

Hertog IJs Potje: Tompouce  Beeld Hertog
Hertog IJs Potje: TompouceBeeld Hertog

Hertog, de roomijsbereider, heeft plastic potjes ijs in de supermarktdiepvries ondergebracht. Dat klinkt weinig revolutionair, maar zo heet het nieuwe concept nu eenmaal: Hertog IJs Potje. De eenpersoonsijsco's zijn bedoeld als 'een rijk en royaal toetje’. Er is keuze uit de smaken dame blanche, merengue-framboos, tiramisu, cappuccino en tompouce.

Vooral die laatste ('voor een liefhebber van tompouce') trekt de aandacht van een liefhebber van taartijs. Bij de Kwalitaria op de hoek verkopen ze tegenwoordig red-velvet-ijs. Het kan niet lang duren of carrot-cake-ijs komt vanuit de koffietent de ijssalon binnenzeilen.

Voor nu zegt Hertog: ‘Laat je verrassen door tompouce-ijs. Volromig ijs met een heerlijke vanille smaak, roze glazuur en roomijs gevuld met knapperige koekstukjes. Versierd met roze krullen om het feest compleet te maken. Dat wordt een potje genieten!’

Dat het lichtgele goedje met lichtroze suikerkruimels en felroze chocoladesnippers mierzoet is, mag in ieder geval geen verrassing heten. De door het ijs zwevende 'roze glazuur' die nergens anders dan bovenop hoort, is een doorzichtige sliert die naar niks smaakt. Het brengt weinig vreugde, dit potje met 10 gram vet en 23 gram suiker.

Wie een tompouce wil eten, moet een tompouce kopen.

Cijfer: 4

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden