GadgetdeskBuitenlamp

Miljoenen kleuren in de tuin met de Impress-buitenlamp

Een ‘Arctische dageraad’ in uw achtertuin, of liever een ‘Savanne zonsondergang’? De Impress-buitenlamp maakt het mogelijk.

Laurens Verhagen
Philips Impress buitenlamp mét kleurtjes. Beeld Philips
Philips Impress buitenlamp mét kleurtjes.Beeld Philips

Led-lampen die met een app worden bediend en ontelbare kleuren kunnen produceren; het aloude peertje heeft zich aangepast aan de eisen van deze tijd. De Hue-lampen die onder de naam Philips worden verkocht (Signify kocht de lampendivisie van de Eindhovenaren en mag de naam Philips gebruiken) waren een van de eerste die dit kunstje konden. Sinds de Hue-lampen een jaar of zeven geleden op de markt kwamen, is het aanbod gegroeid. Niet alleen heeft Philips er concurrentie bij gekregen, er zijn steeds meer varianten in Hue-armaturen verkrijgbaar. V testte twee buitenlampen. Eerst maar een misverstand uit de weg helpen: Hue is niet per definitie synoniem aan miljoenen kleuren. Er zijn ook Hue-lampen die slechts één kleur produceren: warm wit.

Een euro of 130 voor een staande sokkel met een lamp is geen koopje, maar dat is wel de prijs van de Lucca Sokkellamp. Het licht is fraai - veel aangenamer dan het wit van de gemiddelde bouwmarktlamp. Een voordeel ook is de eenvoudige bediening. Voor wie meer Hue-lampen in huis heeft, is het toevoegen van een extra lamp een fluitje van een cent. Ook met een setje van Ikea werkt Hue overigens goed samen. Wie van alle mogelijkheden gebruik wil maken, moet een bridge aanschaffen, een kastje dat het lampenverkeer regelt. Daarna gebeurt alles via de app. Handig, zeker in de vakantieperiode: je kunt de lamp vanaf je vakantieadres bedienen. Ook is er de moderne variant op de aloude mechanische timer, waarmee je de lampen elke dag automatisch op wisselende tijdstippen kunt in- en uitschakelen.

En die kleurtjes blijven toch ook heel leuk. Daarin voorziet de door ons geteste Impress White and Color-buitenlamp. De kleuren kunnen met de hand worden ingesteld of uit standaardinstellingen worden gekozen. ‘Savanne zonsondergang’ bijvoorbeeld, of ‘Arctische dageraad’. Nog nadelen, behalve de forse aanschafprijs? Jawel: de lampen moeten nog wel door een handig mannetje (m/v) op het elektriciteitsnetwerk worden aangesloten.

Philips Hue Lucca sokkellamp Beeld Philips
Philips Hue Lucca sokkellampBeeld Philips

Correctie: in een eerdere versie van dit artikel stond dat Philips Hue-lampen ook via Bluetooth kunnen werken. Sommige Philips Hue-lampen hebben deze mogelijkheid weliswaar vanaf 6 augustus, maar dat geldt niet voor de buitenmodellen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden