IncheckenHotel Mariënhage in Eindhoven

Logeren tussen hemel en aarde in Eindhoven

Een hotel boeken is geen kunst, maar een bijzonder hotel vinden, daar hebben onze reisredacteuren kijk op: Hotel Mariënhage in Eindhoven.

Joline van den Oever
'Blue Virgin'-kamer in Hotel Mariënhage. Beeld Hotel Mariënhage
'Blue Virgin'-kamer in Hotel Mariënhage.Beeld Hotel Mariënhage

Het moet een bijzondere gewaarwording zijn voor de augustijnen die klooster Mariënhage in Eindhoven tot 2017 hun thuis noemden. Een enkeling kwam dan ook logeren toen Mariënhage onlangs weer zijn deuren opende als luxe hotel. Samen met de Paterskerk en studentenkapel maakt het voormalige klooster nu deel uit van het Domus Dela-complex, dat in handen is van coöperatie Dela (u weet wel, van de verzekeringen en uitvaarten). Als hotelgast kun je dan ook rondom de aangrenzende kerkzaal of kapel op een bruiloft of begrafenis belanden.

Slapen doe je onder een aureoolvormige plafondlamp naast een (neppe) Bijbel op het nachtkastje, met daarin informatie over roomservice en het hotel. Een zwart-witte lijntekening van de Witte Dame siert het hoofdbord van het bed in de Blue Virgin-kamer, als symbool van verleiding in de lichtstad. Wie goed kijkt, ziet ‘Eindhoven de gekste’ op haar arm gekalkt staan. Aangebracht door een vandaal? Nee, grapje van het hotel.

Naast religieuze knipogen, strooit Mariënhage ook flink met Dutch design. Van een grote sloophouttafel van de Eindhovense Piet Hein Eek, zitmeubilair van Hella Jongerius tot de lampen Fly en Shy van Studio Drift. Prachtig is de renovatie van de middeleeuwse kloostermuur, die in de gang van het hotel is blootgelegd. Evenals de keramiektegeltjes in de voormalige studeerlokalen die een voor een met penseel in originele staat zijn teruggebracht.

Eten kan de hele dag in Brasserie Rita, vernoemd naar de augustijner heilige. In de toekomst opent nog een restaurant op het complex, samen met een spa en tien extra kamers met – jawel – grafzicht. Een kleine suggestie: vul die minibar met regionaal abdijbier.

Vanaf € 68

marienhage.com

Hotel Mariënhage. Beeld Hotel Mariënhage
Hotel Mariënhage.Beeld Hotel Mariënhage
'Epic Eden'-kamer in Hotel Mariënhage. Beeld Hotel Mariënhage
'Epic Eden'-kamer in Hotel Mariënhage.Beeld Hotel Mariënhage
'Heavenly White'-kamer in Hotel Mariënhage. Beeld Hotel Mariënhage
'Heavenly White'-kamer in Hotel Mariënhage.Beeld Hotel Mariënhage

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden