Leden schaatsbond stemmen in met nieuw bestuur

De ledenvergadering van de Nederlandse schaatsbond heeft zaterdag ingestemd met de voordracht voor een nieuw algemeen bestuur. Naast voorzitter Wim Schenk, die nog een jaar in deze functie actief blijft, werden Hans Schripsema (vice-voorzitter), Rob Geene (secretaris), Hans de Boer (penningmeester), Henk Hannessen (wedstrijdsport) en Hans Brandt (breedtesport) benoemd....

Van onze sportredactie

De portefeuille infrastructuur wordt nog ingevuld. Het beoogde bestuurslid Jacqueline Ham trok kort voor de vergadering haar kandidatuur in. Vice-voorzitter Schripsema volgt in juni 2000 Wim Schenk op.

Ard Schenk, in het vorige KNSB-bestuur belast met technische zaken, keert niet terug. De drievoudig olympisch kampioen van 1972 trad vorig jaar toe tot de technische commissie van de Internationale Schaatsunie en achtte daarom een bestuursfunctie op nationaal niveau, uit oogpunt van belangenverstrengeling, niet langer gepast.

Tevens werd zaterdag een topsportcommissie geïnstalleerd, een semi autonoom orgaan dat zich uitsluitend bekommert om de top van het Nederlandse schaatsen. Deze commissie wordt gevormd door Jan Augustinus, Jan Groot en Jan van der Houdt.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden