Kinderspeelpaleis

Roy (5) heeft het immense stuur van een brandweerwagen in zijn handen. 'Geef gas', zegt hij tegen zijn vriendje Kevin (6)....

Buiten regent het al uren pijpenstelen en dat is de reden dat het in de voormalige sporthal nu zo druk is. 'Verschrikkelijk druk', zelfs volgens een jonge vader uit Veghel, die vanuit een strategisch gekozen plek zijn twee zoontjes in de gaten probeert te houden. Gijs (6) komt met een vaartje de kabelbaan afgesuist. 'Hé geweldig', spoort papa aan. Rik (2) kan maar niet beslissen of hij van de glijbaan naar beneden gaat. En telkens als hij denkt te hebben besloten, is een andere durfal hem voor.

Ze zouden eerst naar de dierentuin gaan, zegt vader. 'Maar dit is een goed alternatief.' Zo denken de paar honderd andere ouders die op het ouderterras zitten, er kennelijk ook over. Ze lezen een meegebracht tijdschrift, lurken aan blikjes fris of gaan af en toe even kijken of het kroost nog leeft. 'Echt veel ongelukken gebeuren er hier niet', zegt opzichter T. de Haas. Behalve dan die dingen die nu eenmaal in dergelijke immense speeltuinen gebeuren. Kapotte knieën, verstuikte polsen en ander kinderverdriet dat troost nodig heeft. Kinderen die niet willen draaien, klimmen of schommelen, kunnen zich overigens in de knutselkamers uitstekend vermaken. Er wordt daar driftig getimmerd, geknipt en geplakt. En voor de zeer vermoeiden is er een videokamer met de onvermijdelijke Disney-films.

Kinderspeelpaleis Eindhoven, Amundsenlaan 4, Eindhoven, 040-243.80.80. Open woensdag en zondag 12.30-17.30 uur, zaterdag 10-17.30 uur, en tijdens alle schoolvakanties. Entree vijf gulden per persoon.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden