Hairball en Halloween Hotels: wat u deze Halloween allemaal kunt doen

Halloween wordt steeds populairder in Nederland. Zozeer, dat je de komende dagen vrijwel overal in het land spookachtige diners, griezeloptochten, horrorfilmfestivals en  gekostumeerde feesten worden gehouden. Volkskrant Reizen zet de leukste suggesties voor een angstaanjagend avondje Halloween voor je op een rij.

Night of the living dead. Beeld Archief
Night of the living dead.Beeld Archief

Night of the Living Dead & Halloween Hairball

Spookachtige filmavond en Halloweenfeest op 31 oktober in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord. Begin de avond in de duisternis en kijk tussen de bomen op groot scherm naar de zombie cultfilm Night of The Living Dead van regisseur George A. Romero. The Smoke Eaters spelen live de soundtrack. Na afloop doorfeesten in zombie-stij bij Halloween Hairball, met optredens van The Horrific Side Shows, Bloody Burlesque, Smelly Food en Rotten Surprises.

rocketcinema.nl en facebook.com

Monster Parade Halloween / Thriller party

Een bonte stoet vampiers, heksen, enge clowns, zombies, onheilsvoorspellers, bloedende bruiden en mummies lopen, rijden en kruipen vanaf de Centrale bibliotheek en het NS-station Rotterdam Blaak richting het Westelijk Handelsterrein. Deelname aan de parade is gratis. Voor het slotfeest Thriller in het Westelijk Handelsterrein, het grootste Halloweenfeest van Rotterdam, heb je wel een kaartje nodig.

wht-rotterdam.nl en facebook.com

Duìstâh Halloween

Tijdens de Duìstâhnis Halloween wandeling neemt de enige Diva-gids van Den Haag, Miss Patsy Stonehenge, je mee naar de mysterieuze plekken van de Hofstad. Tijdens de wandeling zal ze de engste en schokkendste verhalen vertellen over gekwelde geesten in het Haagse centrum. De wandeling van 31 oktober zit al helemaal vol maar er is een tweede spooktocht op 1 november. Om start de 19.30 uur Engeltalige wandeling, om 23.00 uur de Nederlandstalige wandeling.

facebook.com en duisterdenhaag.com

Angstaanjagende wandeling

Het duister trekt over het Drents-Friese Wold. Het is kil. De vloek van dit bosgebied is duidelijk voelbaar. Durf jij het aan om hem te verbreken? Een griezeltocht in de natuur van Staatbosbeheer voor iedereen die stevig in zijn schoenen staat. Ook mogelijk over het Boomkroonpad, Schoorlse Duinen, De Groote Peel of het Kuinderbos. Speciaal voor kinderen is Fort Edam omgetoverd tot Griezelfort, met dit jaar als thema 'Tovenaars en Heksen'.

Staatsbosbeheer.nl/halloween

Halloween Hotel: A Room With A Boo

Amsterdam Spook en Hotel Arena in Amsterdam bieden een speciale Halloween overnachtingpakket aan voor Halloween. Een overnachting voor twee, kaartjes voor het populaire The Underworld kostuumfeest, laat ontbijt op bed (inclusief Bloody Mary's), een goodie bag, Halloween versnaperingen en schrikwekkende details waar ze de gasten van te voren niet voor waarschuwen. Uiteraard kun je ook alleen losse kaartjes kopen voor Ther Underworld, volgens de organisatoren 'de verzamelplaats voor alle verderfelijke zielen die hun aardse bestaan vulden met de zeven dodelijke zonden en meer'.

hotelarena.nl en facebook.com

Griezelen in een oude sterrenwacht

Spannende kijkavond op sterrenwacht Sonnenborgh, gebouwd op een oud Utrechts bastion uit de 16e eeuw. Volg de spokentocht door de gangen en koepels van de sterrenwacht. Kom alles te weten over griezelige zwarte gaten in de collegezaal. En klim tot op het waarneemdak om in het duister te luisteren naar spannende verhalen over sterrenbeelden en mythologie. Pas onderweg wel op voor zombies.

sonnenborgh.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden