Evenementen

BRUMMEN: De historische tuin van de buitenplaats Spaensweerd. net buiten Brummen, is deze maand drie dagen open: 10, 11 en 25 juli (tussen 10 en 17 uur)....

CUIJK: In het Amerika Museum van Cuijk loopt tot en met april de tentoonstelling De vertelling van Raaf, over leven, traditie, dans en kunst van indianen die leven aan de noord-westkust van Canada. Open di-vrij 10-16.30 uur, zon 13-16.30 uur.

DOORWERTH: Tot en met 25 augustus zijn iedere woensdag twee excursies naar het sluis- en stuwcomplex Driel aan de kant van Doorwerth. Vertrek om 14 en 16 uur; informatie en reserveren 0900-202.40.75.

HOORN: Op de museumstoomtram Hoorn-Medemblik is het 18 juli Kinderdag. De tram is gratis toegankelijk voor kinderen van vier tot en met elf jaar. Wie een extra schoen meebrengt, krijgt die in Hoorn gevuld terug van de Koekjesoma. Verder is er onderweg poppenkast, lopen in Hoorn clowns en Tiels Flipje rond en is er ook een reizende kinderboerderij. Informatie 0229-27.00.02.

LEIDEN: Tot en met 8 augustus organiseert het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden speciale activiteiten voor kinderen rondom het thema restauratie op zaal. Zo kunnen kinderen op de donderdagmiddagen zelf werken aan de restauratie van een replica van een Egyptische mummiekist. Informatie: 071-516.31.63.

MAASSLUIS: Een beperkt aantal amateurschilders, fotografen en tekenaars krijgt op 14 en 28 juli, 11 en 25 augustus toegang tot het terrein van de stormvloedkering bij Maassluis. Per keer twintig bezoekers. Inschrijven bij het Keringhuis, 0174-51.12.22.

MEDEMBLIK: Vandaag is in Medemblik tussen 11 en 17 uur een Folklore Festival, met zeemansliederen, klederdrachten en muziek.

NIEUWKUIJK: In juli en augustus is het mogelijk op woensdagmiddag een gedeelte van het abdijcomplex en de tuinen van de cisterciënzerabdij Mariënkroon in Nieuwkuijk te bezichtigen. Informatie 073-511.23.52.

NUENEN: Tot en met 20 juli is op landgoed Gulbergen in Nuenen de tuinmanifestatie Bloem & Tuin '99, met de laatste trend op het gebied van tuinieren, planten, bloemen en decoraties. Open vanaf 11 uur, op zondag en op 20 juli tot 19 uur, overige dagen tot 23 uur.

OOSTERHOUT: Op vrijdagmiddag in juli en augustus is in Oosterhout onder leiding van een gids een wandeling te maken door de Heilige Driehoek, die gevormd wordt door drie kloosters. Ook wordt een gebedsdienst bijgewoond. Vertrek om 14 uur; reserveren VVV Oosterhout: 0162-45.44.59.

RHEDEN: Ecologische tuiniers vertellen zondag in de zes bezoekerscentra van Natuurmonumenten hoe tuinen aantrekkelijk gemaakt kunnen worden voor vogels en vlinders. Voor kinderen zijn er speurtochten. De centra zijn in Heerlen, 's-Graveland, Rheden, Ruinen, Oisterwijk en Sint Jansklooster.

UDDEL: In het Veluwse Uddel is vandaag tussen 8 en 16 uur bij dorpshuis Het Blanke Schot de traditionele Bijen- en Honingmarkt, met verkoop, keuring en oude ambachten.

UITHUIZEN: De Menkemaborg in Enkhuizen houdt tot en met 26 september de tentoonstelling De Menkemaborg aangekleed, 18e eeuwse kostuums in de borg. Deze kostuumexpositie geeft een beeld van het leven en wonen op een Groninger borg in de achttiende eeuw. Open dagelijks 10-12 en 13-17 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden