Het nieuwe eten

Dr. Oetker wil met de Feel-Good Pizza uitstralen dat vegan vrolijk is – maar de spinazie is troosteloos

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie!

Gidi Heesakkers
null Beeld
Beeld

De laatste veganistische vondst van diepvriespizzabakker Dr. Oetker moet het lekkere levensgevoel uitdragen. Plant-based is vrolijk! Een bron van vezels! Vegan voelt goed! Vegan is een jarenzeventigkleurige doos, vanzelfsprekend van gerecycled karton, ‘om ’s werelds bossen te beschermen’.

Het gezelschap van Dr. Oetker’s Ristorante Margherita Pomodori Vegan heet The Good Baker Feel-Good Pizza. Op een dunne pizzabodem met 3 procent volkoren havervlokken liggen spinazie, tomaten, rode ui, pompoenpitten en een ‘plantaardig kaasalternatief’. Er is trouwens ook een feelgoodzuurdesembodemvariant, maar die is niet veganistisch.

Het voorgevoel is niet goed, als de Feel-Good Pizza uit de oven komt. De vaal uitgeslagen hompjes diepvriesspinazie zien er troosteloos uit. De bodem is krokant, maar het smeuïge kaasalternatief heeft ons dan weer een te zoetig smaakje, conform het feelgoodgenre. Door de retro-oranje bril bekeken: voor de beoogde doelgroep kan een geraspte pizzatopping op basis van kokosolie zomaar een happy end betekenen van de zoektocht naar een makkelijke verzadigdvettebekvervanger.

Cijfer 6,5

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden