Film- en tv-tipsZaterdag 28 september

De Volkskrant film- en tv-tips voor zaterdag 28 september

Colin Farrell en Rachel Weisz in The Lobster (Yorgos Lanthimos, 2015). Beeld
Colin Farrell en Rachel Weisz in The Lobster (Yorgos Lanthimos, 2015).

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van zaterdag.

Kevin Toma

The Lobster

NPO 2, 23.35 uur

(Yorgos Lanthimos, 2015). Veel dieren in films, deze zaterdag. Zo ook in het vanzelfsprekend absurdistische The Lobster. In een hotel opgesloten singles, onder wie David (Colin Farrell), moeten binnen 45 dagen een partner vinden. Anders worden ze getransformeerd tot een dier naar keuze.

Minoes

NPO 3, 15.30 uur

(Vincent Bal, 2001). Moderne Nederlandse klassieker, deze bewerking van Annie M.G. Schmidts boek. Met Carice van Houten vol kattige onschuld als poes Minoes en Theo Maassen als de verlegen journalist Tibbe.

Prooi

Veronica, 20.30 uur

(Dick Maas, 2016). Vintage Dick Maas, deze Jaws-variant met een ontsnapte leeuw in Amsterdam. Knap gemaakte leeuw, uitleggerige dialogen, houterig acteerwerk en minstens één klassieke gruwelscène (een leeuw in de tram).

Jaws

Veronica, 22.40 uur

(Steven Spielberg, 1975). Zenuwslopend monstermeesterwerk dat voor altijd de reputatie van de haai verpestte. Een kustplaatsje wordt opgeschrikt door gruwelijke sterfgevallen, de sheriff (Roy Scheider) slaat vergeefs alarm.

Het Raadsel Rembrandt

NPO 2, 21.10 uur

Waar hij vandaan kwam, hoe rijk of arm hij was, van wie hij hield en hoe het hem lukte om van molenaarszoon zo’n gevierde schilder te worden. Rembrandtbiograaf Onno Blom graaft (in vier delen) in het persoonlijke leven van Rembrandt van Rijn in Leiden en Amsterdam.

The Hunters

Canvas, 21.35 uur

‘Nordic noir’ in optima forma. De norse oud-rechercheur Erik Bäckström leeft als kluizenaar in de Noord-Zweedse dennenbossen met een hondje en een lekkend dak. Als twee mannen die in het stille dorp een mijnbouwproject wilden beginnen worden beschoten, gaat Bäckström zich toch met de zaak bemoeien.

Oud-rechercheur Erik Bäckström The Hunters. Beeld
Oud-rechercheur Erik Bäckström The Hunters.
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden