Film- en tv-tipsDinsdag 9 juli

De Volkskrant film- en tv-tips voor dinsdag 9 juli

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van dinsdag.

John Turturro en Philip Seymour Hoffman in God's Pocket (John Slattery, 2014). Beeld
John Turturro en Philip Seymour Hoffman in God's Pocket (John Slattery, 2014).

Broodje gezond

NPO 3, 19.55 uur

Is sap net zo slecht voor je als cola? Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken de vraag die onder foodies en wetenschappers tot veel onenigheid leidt. Sapproducenten, wetenschappers en suikervrije types laten van zich horen en Marlijn stapt in een MRI-scan.

Terzake docu: Ersin in wonderland

Canvas, 20.30 uur

Ersin Kiris onderzoekt de twee gezichten van vakantiebestemmingen. Overdag kun je op Curaçao in de azuurblauwe zee stappen om te snorkelen, maar in de nacht komen er boten met vluchtelingen aan.

Louis Theroux: Dark States

Canvas, 22.00 uur

Louis Theroux bezoekt steden die kampen met een humanitaire crisis: heroïneverslaving, vrouwenhandel of moord. In Houston onderzoekt hij de complexe dynamiek tussen prostituee en pooier en ontdekt een subcultuur die speelt met moreel uitdagende regels.

63 up

NPO 2, 22.45 uur

Michael Apted maakt om de zeven jaar momentopnames van een groep Britse kinderen met verschillende achtergronden. Inmiddels zijn ze 63. Hoe staan ze nu in het leven? Onder meer een kijkje bij Jackie, die wordt gekort op haar uitkering en haar man verloor.

God’s Pocket

SBS 9, 23.25 uur

(John Slattery, 2014) Philip Seymour Hoffman speelt in een van zijn laatste rollen de gokverslaafde Mickey, verantwoordelijk voor de uitvaart van zijn stiefzoon. God’s Pocket beweegt zich onderwijl tussen drama, brute thriller en zwarte komedie, alsof Mad Men-acteur John Slattery in zijn regiedebuut zoveel mogelijk films tegelijk wilde maken. Hoffman is consistenter, houdt het klein en maakt van de gevallen Mickey een personage waarin je wilt blijven geloven.

Une vie meilleure

Arte, 15.30 uur

(Cédric Kahn, 2011) Werkloze kok valt voor Frans-Libanese serveerster, een alleenstaande moeder. Pats-boem verliefd, zoals dat gaat. Vervolgens verandert de film op natuurlijke wijze van gedaante: van fraaie liefdesgeschiedenis naar wrang opvoedingsdrama, naar impulsieve speurtocht in Canada. Mooi gespeeld, ingetogen verteld.

Man on Fire

SBS 9, 20.30 uur

(Tony Scott, 2004) Wraakfilm over een doodongelukkige bodyguard (Denzel Washington) die zijn levenslust hervindt wanneer hij zich over een Amerikaans meisje in Mexico ontfermt. Dat de voorspelbare film toch indruk maakt, is geheel te danken aan de heerlijk ver doorgedreven uitbundige visuele stijl van regisseur Tony Scott.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden