BAGAGE

De Nederlandse Spoorwegen hebben 'forse' uitbreiding aangekondigd van de Alpen Expres. De wintersporttreinen gaan het komend seizoen rijden naar 175 bestemmingen in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland....

Alpen Expres krijgt er 25 bestemmingen bij

De nieuwe dienstregeling weerspiegelt de groeiende populariteit van Frankrijk. Vorig jaar liet NS Travel treinen rijden naar dertien wintersportoorden in Frankrijk. Dat worden er nu 31.

Niet dat Oostenrijk uit de gratie is geraakt. 'Het blijft onze belangrijkste bestemming ', zegt woordvoerder Michiel Jonker. Van de dertigduizend passagiers gaan de meeste naar Oostenrijk. NS biedt voor Oostenrijk speciale weekend- en midweek-arrangementen.

Pas verschenen

* Twee nieuwe reisgidsen van Lonely Planet: Bermuda, Diving & Snorkeling (* 41,85) en Green Dreams, Travels in Central America (* 30,55). Importeur is Nilsson & Lamm in Weesp.

* Informatie Verre Reizen (IVR) in Nijmegen claimt dat Te gast in Tibet de eerste Nederlandstalige reisgids is over Tibet. IVR heeft acht reisverhalen gebundeld en daaraan toegevoegd vijftien pagina's praktische informatie. Het boekje is te krijgen bij touroperators en voor * 12,50 bij IVR zelf.

* Omdat het Oostelijk Havengebied in Amsterdam verandert van een werk- in een woonwijk heeft Amsterdam een Stedenbouwkundige Wandeltocht van tweeëneenhalf uur uitgezet en beschreven in een boekje. Het kost * 4,95 en is te krijgen bij het informatiecentrum aan het Zuiderkerkhof.

* In de Landenreeks van het Koninklijk Instituut voor de Tropen zijn de delen verschenen Bhutan, El Salvador en Sudan. De delen kost * 19,90 per stuk.

* Noord-Brabant telt 122 molens en die staan allemaal kort beschreven in de Eerste Brabantse Molenkaart, samen met zeven fietsroutes. Vanaf 3 oktober is de molenkaart te krijgen bij de VVV's in Brabant voor * 1,50.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden