Singer Laren wil zich met renovatie opnieuw uitvinden

De nieuwe entree verbindt zaal, museum en beeldentuin

Het nieuwe Singer Laren: je wandelt binnen, neemt een kop koffie en pardoes, sta je in het museum. Het entree van architectenbureau Krft oogt als een overdekt plein en is publiek toegankelijk.

De Wilde Zwanen heet de villa die de globetrotters Anna en William Singer in 1911 lieten bouwen in het Noord-Hollandse Laren, en die zij - kunstverzamelaars - in de jaren vijftig uitbreidden met een museumvleugel, een muziekzaal en een beeldentuin: Singer Laren.

De Zwarte Zwaan zou een passende naam zijn voor de vernieuwde theaterzaal, die begin deze maand is geopend. Gemaakt met typisch Larense materialen - de bakstenen van de villa's, het zwart gebeitste hout van de traditionele schuren - maar door het Amsterdamse architectenbureau Krft in een opvallende, eigentijdse vorm gegoten.