Wat zijn dit voor vragen? - 127 resultaten

 1. 'Blijkbaar ben ik niet zo goed in het accepteren van het feit dat mensen mij ruk vinden'

  'Blijkbaar ben ik niet zo goed in het accepteren van het feit dat mensen mij ruk vinden'

  Woensdag was hij nog een van de 'roasters' van Giel Beelen, vanaf zondag is hij teamcaptain in Dit was het nieuws. Want meer dan in zijn talent gelooft Peter Pannekoek (31) in zijn vermogen te bikkelen. 'Als cabaretier kreeg ik al vroeg in mijn carrière de kans grappen te schrijven voor tv-programma's. Bij Dit was het nieuws ben ik in 2009 begonnen als freelanceschrijver. Toen werd ik nog betaald
 2. 'Vroeger durfde ik álles te vragen. Aan Jack Spijkerman: 'Ben je ooit door een hoer geweigerd?''

  'Vroeger durfde ik álles te vragen. Aan Jack Spijkerman: 'Ben je ooit door een hoer geweigerd?''

  Tien dilemma's voor Tom Kellerhuis (HP/De Tijd), genomineerd voor de Mercur voor beste hoofdredacteur. Drinken tijdens een interview, ja of nee? 'De Tegel. Die zou ik dolgraag winnen. Ik heb vaak ingezonden, maar ben nooit genomineerd. Ik dacht dat mijn interview met Joost Zwagerman (Kellerhuis maakte het laatste interview met de schrijver, kort voor diens dood in 2015, red.) kans zou maken. Maar
 3. 'Ik denk dat mijn vak beter wordt begrepen door een Franse dan een Nederlandse vrouw'

  'Ik denk dat mijn vak beter wordt begrepen door een Franse dan een Nederlandse vrouw'

  Joris Bijdendijk, kok van Rijks-restaurant, schreef een kookboek waarin het Nederlandse product centraal staat. Maar zijn vrouw is Frans. 'Franse vrouwen begrijpen mijn vak beter dan Nederlandse.' 'Ik ben als kok opgegroeid met de Franse keuken. Dat is de basis van mijn kooktechniek. Maar producten geven een keuken haar signatuur. Rijks is culinair het verlengde van het Rijksmuseum. Zoals het muse
 4. 'Mijn kinderen kenden de Krezipliedjes niet eens, ik liet ze nooit horen. Ik wilde altijd door, door, door'

  'Mijn kinderen kenden de Krezipliedjes niet eens, ik liet ze nooit horen. Ik wilde altijd door, door, door'

  Jacqueline Govaert (35) was 18 toen ze explosief doorbrak met haar band Krezip. Op haar nieuwe soloplaat kijkt ze terug op die periode. 'Ik was jong. Te jong.' 'Ik was 15 jaar toen we met Krezip begonnen. We zaten op de muziekafdeling van het Koning Willem II College in Tilburg. Iedereen was met muziek bezig en het was normaal om een bandje te formeren. Toen we een gitarist zochten, zeiden de ande
 5. Spinvis verkiest Ronnie Flex boven Lil' Kleine. 'Ik bewonder zijn harmonieën'

  Spinvis verkiest Ronnie Flex boven Lil' Kleine. 'Ik bewonder zijn harmonieën'

  Spinvis, oftewel Erik de Jong, staat zaterdag in Carré. Zijn nieuwe album is hooguit per ongeluk geëngageerd. Vorm gaat voor: De Jong begint nog altijd met mummelen op de melodie. 'Op mijn eerste plaat staat het liedje Smalfilm, met daarin de regel: 'Een tijdje terug reed ik een fietser dood, maar gelukkig heeft geen mens me gezien.' Toen ik dat schreef, dacht ik: te gek, lekker punky. Nu zing ik