Volkskrant Magazine - 3327 resultaten

 1. Corinne van Duin over genderneutraal opvoeden en de regisseur Nouchka van Brakel

  Corinne van Duin over genderneutraal opvoeden en de regisseur Nouchka van Brakel

  Het is niet zo dat ik het niet heb geprobeerd. Mijn koffer vol oude Barbies, mijn babypopjes en rieten poppenwagentje met gebreide dekentjes: mijn oude speelgoed heb ik allemaal aangeboden, zoals dat heet. Maar mijn zoon gebruikte de omgekeerde poppenwagen als schans voor zijn autotjes en die Barbies, die zijn de koffer niet uit geweest. De ouders uit het verhaal van Rik Kuiper pakken het grondige
 2. Oud handelswaar die onverkocht is gebleven: bij Tony's Garage Sale kan het

  Oud handelswaar die onverkocht is gebleven: bij Tony's Garage Sale kan het

  Oude handelswaar die onverkocht is gebleven en nog in de verpakking zit: voor vintagefans is het de heilige graal. David Tokkie, mede-eigenaar van de Rotterdamse vintagemeubelwinkel Tony's Garage Sale (tonysgaragesale.com) scoorde onlangs zijn eerste partij 'dead stock'. 'Ik kreeg een mail van een wijnhandelaar die zijn opslag aan het leegruimen was. Daar stonden vijf grote dozen die nog van de vo
 3. Boodschappenbriefje: een jongeman die voor het eerst op zichzelf gaat wonen

  Boodschappenbriefje: een jongeman die voor het eerst op zichzelf gaat wonen

  Soms droom ik dat ik kan toveren. Dat ik licht maak door 'lumos' te zeggen en spullen in huis haal met de spreuk 'accio boodschappen' (verf van de Action, bijvoorbeeld). Maar helaas, dan moet ik toch zelf weer een lamp aandoen en naar de winkel lopen om alles zelf te pakken, af te rekenen en naar huis te dragen. Hoeft natuurlijk niet. Met alle moderne technieken kan ik de lampen bedienen via mijn