Voeding - 1807 resultaten

  1. NVWA ontkent het verbod op 'gerookte speckjes', maar van vegavlees is de toezichthouder nog niet af

    NVWA ontkent het verbod op 'gerookte speckjes', maar van vegavlees is de toezichthouder nog niet af

    Bezwaar tegen de naam 'vegetarische kipstuckjes'? Moeite met 'visvrije tonyn'? Ontstemd over 'gerookte speckjes'? Nee hoor, niets van dat al. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft De Vegetarische Slager nooit verboden deze omschrijvingen op zijn producten te gebruiken, in tegenstelling tot wat de media vorige week berichtten. Aldus de verklaring waarmee de NVWA woensdagavond naar
  2. De Vegetarische Slager hoeft 'kipstuckjes' toch níet aan te passen; klacht ging slechts om aanduiding op website

    De Vegetarische Slager hoeft 'kipstuckjes' toch níet aan te passen; klacht ging slechts om aanduiding op website

    De Vegetarische Slager hoeft de namen van zijn vleesvervangende producten toch niet aan te passen. Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit ging de klacht die bij de voedselwaakhond was ingediend slechts over de aanduidingen op de website van het bedrijf. In de supermarkten mogen de vegaproducten dus onder dezelfde naam in de schappen blijven liggen. Dat stelt de NVWA in een verklaring.
  3. Krijg je kinderen aan de worteltjes als hun idolen ook worteltjes eten?

    Krijg je kinderen aan de worteltjes als hun idolen ook worteltjes eten?

    Jaarlijks publiceren Nederlandse wetenschappers 172 duizend onderzoeken. In deze rubriek een greep uit de ontdekkingen die bijna onopgemerkt waren gebleven. Deze week: een opmerkelijk experiment dat de Arnhemse kleuters voor de kiezen kregen. Letterlijk: op school kregen ze rauwe worteltjes te eten. Een klas kreeg de knabbelgroente zomaar als ochtendhapje; vier andere kleuterklassen kregen de wort
  4. Umamipasta moet het leven makkelijker maken, maar doet daardoor direct aan cup-a-soup denken

    Umamipasta moet het leven makkelijker maken, maar doet daardoor direct aan cup-a-soup denken

    Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie! Deze week: umamipasta. De laatste jaren vergaarde umami steeds meer roem op de tong als vijfde smaak, na zoet, zout, zuur en bitter. Denk aan oude kaas, rood vlees of zeewier en het prikkelende gevoel dat dan zegt: geef me meer. Hartig, zou je in het Nederlands kunnen zeggen. Of, in de woorden van fabrikant Laura Santtini, die umami in tubevorm op de markt